Close
Varázslatos rajz készült egy finn tó befagyott jegére

Varázslatos rajz készült egy finn tó befagyott jegére

Pasi Widgren egy lapáttal készítette el ezt a monumentális, 295 méteres jégrajzot, amihez foghatót még sosem láttunk.

Az elmúlt néhány évben egy finn művész rendhagyó alkotások elkészítésébe kezdett. Minden évben a szülővárosa közelében lévő befagyott tóra készít

gyönyörű, ám múlandó jégrajzot, amely az időjárás változásával a semmivé lesz.

Mielőtt azonban nekiállt volna a nem mindennapi alkotásnak, tesztelte a Pitkajarvi-tó jegének vastagságát, és minden szükséges óvintézkedést megtett a saját biztonsága érdekében arra az esetre is, ha beszakadna alatta a jég.

A jégrajz vázlatát először papírra vetette, majd a befagyott tavon járva egy hólapáttal rajzolta fel a róka körvonalait is, hogy aztán a többi részét is kidolgozza. A csodás mű elkészítése négy órát vett igénybe.

Amikor elkészült, felment egy termosznyi kávéval a kezében a közeli hegytetőre, hogy onnan tekintsen le alkotására. A rókarajz valóban múlandó volt, alig pár napot élt, mivel a hó csakhamar betemette.

Úgy tudni, Widgren 2016 óta minden télen hasonló műalkotással rukkol elő. A korábbi években medvéről és bagolyról is készített rajzokat a befagyott tavon.

(Forrás: Travel + Leisure)

finn | jég | jégrajz | rajz | művészet

FOLYTASD EZZEL

Egy neves egyiptológus azt állítja: megtalálta Nefertiti múmiáját

Hét program, amit látnod kell a Liszt Ünnepen

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom