Close
Varázslatos rajz készült egy finn tó befagyott jegére

Varázslatos rajz készült egy finn tó befagyott jegére

Pasi Widgren egy lapáttal készítette el ezt a monumentális, 295 méteres jégrajzot, amihez foghatót még sosem láttunk.

Az elmúlt néhány évben egy finn művész rendhagyó alkotások elkészítésébe kezdett. Minden évben a szülővárosa közelében lévő befagyott tóra készít

gyönyörű, ám múlandó jégrajzot, amely az időjárás változásával a semmivé lesz.

Mielőtt azonban nekiállt volna a nem mindennapi alkotásnak, tesztelte a Pitkajarvi-tó jegének vastagságát, és minden szükséges óvintézkedést megtett a saját biztonsága érdekében arra az esetre is, ha beszakadna alatta a jég.

A jégrajz vázlatát először papírra vetette, majd a befagyott tavon járva egy hólapáttal rajzolta fel a róka körvonalait is, hogy aztán a többi részét is kidolgozza. A csodás mű elkészítése négy órát vett igénybe.

Amikor elkészült, felment egy termosznyi kávéval a kezében a közeli hegytetőre, hogy onnan tekintsen le alkotására. A rókarajz valóban múlandó volt, alig pár napot élt, mivel a hó csakhamar betemette.

Úgy tudni, Widgren 2016 óta minden télen hasonló műalkotással rukkol elő. A korábbi években medvéről és bagolyról is készített rajzokat a befagyott tavon.

(Forrás: Travel + Leisure)

művészet | jégrajz | befagyott tó | rajz | finnország

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram