Varázslatos rajz készült egy finn tó befagyott jegére

Pasi Widgren egy lapáttal készítette el ezt a monumentális, 295 méteres jégrajzot, amihez foghatót még sosem láttunk.

Az elmúlt néhány évben egy finn művész rendhagyó alkotások elkészítésébe kezdett. Minden évben a szülővárosa közelében lévő befagyott tóra készít

gyönyörű, ám múlandó jégrajzot, amely az időjárás változásával a semmivé lesz.

Mielőtt azonban nekiállt volna a nem mindennapi alkotásnak, tesztelte a Pitkajarvi-tó jegének vastagságát, és minden szükséges óvintézkedést megtett a saját biztonsága érdekében arra az esetre is, ha beszakadna alatta a jég.

A jégrajz vázlatát először papírra vetette, majd a befagyott tavon járva egy hólapáttal rajzolta fel a róka körvonalait is, hogy aztán a többi részét is kidolgozza. A csodás mű elkészítése négy órát vett igénybe.

Amikor elkészült, felment egy termosznyi kávéval a kezében a közeli hegytetőre, hogy onnan tekintsen le alkotására. A rókarajz valóban múlandó volt, alig pár napot élt, mivel a hó csakhamar betemette.

Úgy tudni, Widgren 2016 óta minden télen hasonló műalkotással rukkol elő. A korábbi években medvéről és bagolyról is készített rajzokat a befagyott tavon.

(Forrás: Travel + Leisure)

művészet | finn | befagyott tó | finnország | jégrajz

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom