Close
Ölelj meg egy fát és utazást nyerhetsz Finnországba!

Ölelj meg egy fát és utazást nyerhetsz Finnországba!

Hogy mit adtak nekünk a finnek? Többek között feleségcipelő viadalt, sárfocit, és nemzetközi léggitárversenyt. Ha ez nem lenne elég, máris itt a következő extra hóbortjuk.

Augusztus 21-én Leviben immáron másodszor rendezik meg a Faölelő Világbajnokságot. A nézők több közösségi platformon, a Facebookon és a Twitteren keresztül is figyelhetik a tornát. de lehetőségük van arra is, hogy részt vegyenek egy virtuális faölelésen, és aztán kétszemélyes utazást nyerjenek a finn Lappföldre.

Az esemény házigazdája a Finnország északi részén élő HaliPuu család, melynek tagjai mindent megtesznek az erdőik védelme és állapotuk megóvása érdekében.

Maga a verseny a HaliPuu-erdőben zajlik, és a járvány miatt csak meghívásos alapon lehet elindulni rajta, az eseményen résztvevők pedig Levi jelenlegi lakosai közül kerülnek ki.

Mivel a város egy menő sí- és üdülőterület is egyben, ezért nem meglepő módon ezek a lakosok a hazájukat képviselik, vagyis Ukrajna, Spanyolország, Olaszország, Finnország, Németország, Svájc, Oroszország, Skócia és az Egyesült Államok is delegál indulót a mezőnybe.

A versenyszámok között lesz gyorsölelés, felszentelés és szabad stílusú viadal. A győztes elnyeri a 2021-es faölelő világbajnoki címet és egy privát Arctic Cocooning-élményt (melynek lényege, hogy a vendég függőágyban fekszik az erdő mélyén) is kap a HaliPuu-ékkal.

Aki esetleg most nem az üdülőközpontban tartózkodik, de megjött a kedve a fák versenyszerű ölelgetéséhez, annak sincs oka búsúlni, mert még kvalifikálhatja magát a hónap közepén indult és augusztus 28-ig tartó online megmérettetésre. A nevezés egyszerű: az Instagramra kell posztolni egy megfelelő hashtagekkel (#TreeHugging2021 és #HaliPuu) ellátott olyan fotót, amin az induló, netán egy családtagja vagy barátja éppen egy fát ölelget. A képhez mellékelni kell a fa koordinátáit és leírni, hogy miért szereti  a jelentkező az adott fenyőt, tölgyet, bükkfát, vagy bármilyen más fajtát, valamint miért kedveli úgy általában a faölelgetést.

Az online játék győztese meghívást kap a jövő évi világbajnokságra, emellett pedig egy kétszemélyes, exkluzív utazást is nyer, amely magában foglalja az oda- és visszaútra szóló vonatjegyeket egy éjszakai vonat hálókabinjában Helsinkiből Rovaniemibe, egy egyhetes tartózkodást Leviben, továbbá egy privát cocooning élményt a HaliPuu-erdőben.

Aki esetleg élőben követné az ölelgetős küzdelmeket, ide kattintva megteheti.

Korábban megírtuk, hogy a világjárvány soha nem látott távolságra sodort minket egymástól, holott a feszültségekkel és gondokkal terhelt időszakban az ölelésre nagyobb szükségünk van, mint valaha. Egy izlandi erdész, Þór Þorfinnsson azt javasolja, hogy rendszeresen öleljünk fát az egészségünk érdekében.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images, Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Két évvel a járvány kitörése után bevezeti első korlátozásait ez a távoli ország
Az alacsony átoltottság miatt nem enyhítenek a korlátozásokon a szomszédban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom