Close
Ölelj meg egy fát és utazást nyerhetsz Finnországba!

Ölelj meg egy fát és utazást nyerhetsz Finnországba!

Hogy mit adtak nekünk a finnek? Többek között feleségcipelő viadalt, sárfocit, és nemzetközi léggitárversenyt. Ha ez nem lenne elég, máris itt a következő extra hóbortjuk.

Augusztus 21-én Leviben immáron másodszor rendezik meg a Faölelő Világbajnokságot. A nézők több közösségi platformon, a Facebookon és a Twitteren keresztül is figyelhetik a tornát. de lehetőségük van arra is, hogy részt vegyenek egy virtuális faölelésen, és aztán kétszemélyes utazást nyerjenek a finn Lappföldre.

Az esemény házigazdája a Finnország északi részén élő HaliPuu család, melynek tagjai mindent megtesznek az erdőik védelme és állapotuk megóvása érdekében.

Maga a verseny a HaliPuu-erdőben zajlik, és a járvány miatt csak meghívásos alapon lehet elindulni rajta, az eseményen résztvevők pedig Levi jelenlegi lakosai közül kerülnek ki.

Mivel a város egy menő sí- és üdülőterület is egyben, ezért nem meglepő módon ezek a lakosok a hazájukat képviselik, vagyis Ukrajna, Spanyolország, Olaszország, Finnország, Németország, Svájc, Oroszország, Skócia és az Egyesült Államok is delegál indulót a mezőnybe.

A versenyszámok között lesz gyorsölelés, felszentelés és szabad stílusú viadal. A győztes elnyeri a 2021-es faölelő világbajnoki címet és egy privát Arctic Cocooning-élményt (melynek lényege, hogy a vendég függőágyban fekszik az erdő mélyén) is kap a HaliPuu-ékkal.

Aki esetleg most nem az üdülőközpontban tartózkodik, de megjött a kedve a fák versenyszerű ölelgetéséhez, annak sincs oka búsúlni, mert még kvalifikálhatja magát a hónap közepén indult és augusztus 28-ig tartó online megmérettetésre. A nevezés egyszerű: az Instagramra kell posztolni egy megfelelő hashtagekkel (#TreeHugging2021 és #HaliPuu) ellátott olyan fotót, amin az induló, netán egy családtagja vagy barátja éppen egy fát ölelget. A képhez mellékelni kell a fa koordinátáit és leírni, hogy miért szereti  a jelentkező az adott fenyőt, tölgyet, bükkfát, vagy bármilyen más fajtát, valamint miért kedveli úgy általában a faölelgetést.

Az online játék győztese meghívást kap a jövő évi világbajnokságra, emellett pedig egy kétszemélyes, exkluzív utazást is nyer, amely magában foglalja az oda- és visszaútra szóló vonatjegyeket egy éjszakai vonat hálókabinjában Helsinkiből Rovaniemibe, egy egyhetes tartózkodást Leviben, továbbá egy privát cocooning élményt a HaliPuu-erdőben.

Aki esetleg élőben követné az ölelgetős küzdelmeket, ide kattintva megteheti.

Korábban megírtuk, hogy a világjárvány soha nem látott távolságra sodort minket egymástól, holott a feszültségekkel és gondokkal terhelt időszakban az ölelésre nagyobb szükségünk van, mint valaha. Egy izlandi erdész, Þór Þorfinnsson azt javasolja, hogy rendszeresen öleljünk fát az egészségünk érdekében.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images, Pixabay)

nyeremény | finnország | finn | világbajnokság | természet

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram