Close
Becsavarodsz a lezárások miatt? Itt a megoldás!

Becsavarodsz a lezárások miatt? Itt a megoldás!

Az egy éve tartó világjárvány soha nem látott távolságra sodort minket egymástól, holott a feszültségekkel és gondokkal terhelt időszakban az ölelésre nagyobb szükségünk van, mint valaha. Egy izlandi erdész, Þór Þorfinnsson azt javasolja, hogy rendszeresen öleljünk fát az egészségünk érdekében.

A természetben töltött idő alapvetően is pozitív hatást gyakorol az egészségünkre. Egy 2019-es tanulmány kimutatta, hogy már heti két óra is növelni tudja a jóllétünket, hiszen segíthet abban, hogy hatékonyabban tudjuk kezelni a kihívásokat, kreatívabbak legyünk, és megőrizzük egészségünket.

Kutatások kimutatták azt is, hogy a természetet ábrázoló képek nézegetése is megváltoztathatja a hangulatunkat;

minél tovább gyönyörködünk a csodálatos tájakban, annál jobban érezzük magunkat a saját bőrünkben.

Ha pedig mindezt egy fa megölelésével fokozzuk, már öt perc alatt pozitív változást fogunk tapasztalni.

“Amikor átölelsz egy fát, először a lábujjadban érzed meg az energiát, majd halad felfelé a lábadon, a mellkasodon, egészen a fejedig” – mondja Þorfinnsson, aki a kelet-izlandi Hallormsstaður erdésze. Úgy véli, az energia áramlásának köszönhetően hosszú percekre teljesen ki tudjuk zárni a külvilágot, feltöltődünk, és készen állunk az új nap új kihívásaira.

“Ha öt percet szánunk a napunkból arra, hogy megöleljünk egy fát, már az is elegendő. Hunyjuk be közben a szemünket, az arcunkat támasszuk a törzsének, és hagyjuk, hogy az áramló energia valóban végig járjon a testünkön!” – teszi hozzá. Azt mondja, egy nap több alkalommal is ölelhetünk fát, ráadásul még az erdőbe sem kell mennünk, mert mindegyik fa alkalmas arra, hogy feltöltsön bennünket energiával, és messzire űzze a stresszt, ami a mindennapok részévé vált.

Egy német farm is rendhagyó alternatívát kínál azoknak, akiket a koronavírus miatt bevezetett korlátozások megfosztottak emberi kapcsolataiktól. Sok országhoz hasonlóan egy ideje Skócia is zárva tart, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne élvezni a skót felföld adottságait – hála például a virtuálisan elérhető opcióknak.

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

ellen | erdő | természet | lezárás | faölelés

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ennél jobb hírt aligha kaphattunk, akár hatnapos hosszú hétvége is várhat ránk jövőre

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram