Close
Saját showműsort kaptak az interneten a skót-felföldi marhák

Saját showműsort kaptak az interneten a skót-felföldi marhák

Sok országhoz hasonlóan egy ideje Skócia is zárva tart, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne élvezni a skót felföld adottságait – hála például a virtuálisan elérhető opcióknak.

Lenyűgöző természeti adottságainak köszönhetően Skócia számos turistamágnessel csalogat, az ország legbohókásabb látnivalói címét pedig minden bizonnyal a skót-felföldi marhák kapnák meg.

A nagytestű, robusztus felépítésű, hosszú szőrű állatok nagy kedvencnek számítanak arrafelé, de sajnos a világjárvány óta nem lehet velük személyesen találkozni.

A Visit Scotland kárpótlásként elindította a Coo Cam programot, mellyel legalább távolról bepillanthatunk a skót nevén Kyloe-ként ismert patások mindennapjaiba.

A kamerák jóvoltából a Dumfries and Gallowayben található Kitchen Coos and Ewes, valamint az Edinburgh-ben székelő Swanston Farm lakóit figyelhetjük meg. A forgatások még novemberben zajlottak, a felvételeket ettől az évtől teszik közzé a Visit Scotland közösségimédia-platformjain.

A Coo Camnek köszönhetően például láthatjuk, ahogyan a marhák egy fát használnak hátvakaróként, odanyomják az orrukat a kamerához, és néha még a hangjukat is kieresztik.

A felvételeket olyan szakemberek készítették, akik napi szinten gondozzák a jószágokat. Békeidőben egyébként arra kérik a farmok látogatóit, ne nagyon közelítsék meg a marhákat, és inkább messziről csodálják őket. Ezt most – sajnos – könnyedén be lehet tartani.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Unsplash)

népszerű | állatok | webkamera | Skócia | skót-felföldi marha

FOLYTASD EZZEL

Így befolyásolja az energiaválság a magyarok idei karácsonyi költéseit

Öt csodás gasztokönyv karácsonyra

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram