Close
Saját showműsort kaptak az interneten a skót-felföldi marhák

Saját showműsort kaptak az interneten a skót-felföldi marhák

Sok országhoz hasonlóan egy ideje Skócia is zárva tart, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne élvezni a skót felföld adottságait – hála például a virtuálisan elérhető opcióknak.

Lenyűgöző természeti adottságainak köszönhetően Skócia számos turistamágnessel csalogat, az ország legbohókásabb látnivalói címét pedig minden bizonnyal a skót-felföldi marhák kapnák meg.

A nagytestű, robusztus felépítésű, hosszú szőrű állatok nagy kedvencnek számítanak arrafelé, de sajnos a világjárvány óta nem lehet velük személyesen találkozni.

A Visit Scotland kárpótlásként elindította a Coo Cam programot, mellyel legalább távolról bepillanthatunk a skót nevén Kyloe-ként ismert patások mindennapjaiba.

A kamerák jóvoltából a Dumfries and Gallowayben található Kitchen Coos and Ewes, valamint az Edinburgh-ben székelő Swanston Farm lakóit figyelhetjük meg. A forgatások még novemberben zajlottak, a felvételeket ettől az évtől teszik közzé a Visit Scotland közösségimédia-platformjain.

A Coo Camnek köszönhetően például láthatjuk, ahogyan a marhák egy fát használnak hátvakaróként, odanyomják az orrukat a kamerához, és néha még a hangjukat is kieresztik.

A felvételeket olyan szakemberek készítették, akik napi szinten gondozzák a jószágokat. Békeidőben egyébként arra kérik a farmok látogatóit, ne nagyon közelítsék meg a marhákat, és inkább messziről csodálják őket. Ezt most – sajnos – könnyedén be lehet tartani.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Ilyen a soul, a gospel, a dzsessz és az R&B fúziója – Cory Henry a Liszt Ünnepen
Egy fesztivál szervezői arra kérik a látogatókat, ha lehet, ne repülővel érkezzenek
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom