Close
Saját showműsort kaptak az interneten a skót-felföldi marhák

Saját showműsort kaptak az interneten a skót-felföldi marhák

Sok országhoz hasonlóan egy ideje Skócia is zárva tart, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne élvezni a skót felföld adottságait – hála például a virtuálisan elérhető opcióknak.

Lenyűgöző természeti adottságainak köszönhetően Skócia számos turistamágnessel csalogat, az ország legbohókásabb látnivalói címét pedig minden bizonnyal a skót-felföldi marhák kapnák meg.

A nagytestű, robusztus felépítésű, hosszú szőrű állatok nagy kedvencnek számítanak arrafelé, de sajnos a világjárvány óta nem lehet velük személyesen találkozni.

A Visit Scotland kárpótlásként elindította a Coo Cam programot, mellyel legalább távolról bepillanthatunk a skót nevén Kyloe-ként ismert patások mindennapjaiba.

A kamerák jóvoltából a Dumfries and Gallowayben található Kitchen Coos and Ewes, valamint az Edinburgh-ben székelő Swanston Farm lakóit figyelhetjük meg. A forgatások még novemberben zajlottak, a felvételeket ettől az évtől teszik közzé a Visit Scotland közösségimédia-platformjain.

A Coo Camnek köszönhetően például láthatjuk, ahogyan a marhák egy fát használnak hátvakaróként, odanyomják az orrukat a kamerához, és néha még a hangjukat is kieresztik.

A felvételeket olyan szakemberek készítették, akik napi szinten gondozzák a jószágokat. Békeidőben egyébként arra kérik a farmok látogatóit, ne nagyon közelítsék meg a marhákat, és inkább messziről csodálják őket. Ezt most – sajnos – könnyedén be lehet tartani.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Micsoda lehetőség: Banksy-alkotásokat vehetsz egyenesen Robbie Williamstől
Most pedig megmutatjuk a világ legjobb utazási fotóit!
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom