Close
Saját showműsort kaptak az interneten a skót-felföldi marhák

Saját showműsort kaptak az interneten a skót-felföldi marhák

Sok országhoz hasonlóan egy ideje Skócia is zárva tart, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne élvezni a skót felföld adottságait – hála például a virtuálisan elérhető opcióknak.

Lenyűgöző természeti adottságainak köszönhetően Skócia számos turistamágnessel csalogat, az ország legbohókásabb látnivalói címét pedig minden bizonnyal a skót-felföldi marhák kapnák meg.

A nagytestű, robusztus felépítésű, hosszú szőrű állatok nagy kedvencnek számítanak arrafelé, de sajnos a világjárvány óta nem lehet velük személyesen találkozni.

A Visit Scotland kárpótlásként elindította a Coo Cam programot, mellyel legalább távolról bepillanthatunk a skót nevén Kyloe-ként ismert patások mindennapjaiba.

A kamerák jóvoltából a Dumfries and Gallowayben található Kitchen Coos and Ewes, valamint az Edinburgh-ben székelő Swanston Farm lakóit figyelhetjük meg. A forgatások még novemberben zajlottak, a felvételeket ettől az évtől teszik közzé a Visit Scotland közösségimédia-platformjain.

A Coo Camnek köszönhetően például láthatjuk, ahogyan a marhák egy fát használnak hátvakaróként, odanyomják az orrukat a kamerához, és néha még a hangjukat is kieresztik.

A felvételeket olyan szakemberek készítették, akik napi szinten gondozzák a jószágokat. Békeidőben egyébként arra kérik a farmok látogatóit, ne nagyon közelítsék meg a marhákat, és inkább messziről csodálják őket. Ezt most – sajnos – könnyedén be lehet tartani.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Rendkívül szigorú korlátozásokat jelentettek be itthon
Kis lépések is igazoltan csökkentik az otthoni és a munkahelyi stresszt
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom