Close
Rolex-gyűjtők még nem vártak úgy szombatot, mint most

Rolex-gyűjtők még nem vártak úgy szombatot, mint most

Daytona Ultimatum néven szervez árverést május 12-én a nagy múltú aukciós ház, a Phillips. A tematikus eseményen a Rolex limitált, különleges darabjait lehet majd megvásárolni.

A floridai Daytona autóversenyről elnevezett Rolex Daytona igen hamar bekerült a történelem legnépszerűbb és legkeresettebb órái közé. Nem véletlenül emelkedik folyamatosan az ára, mi több, semmi jelét nem látni eme folyamat lassulásának.

Az első modell még 1955-ben érkezett meg a piacra, a Daytona név használata és számlapon feltüntetése pedig 1976 óta számít rendszeresnek.

A szép kidolgozású és vonzó Daytona igazából Paul Newmannek köszönheti a hírnevét, mert amíg az autóversenyzéssel is foglalkozó színészlegenda meg nem ismertette a világgal a hetvenes években, addig kis túlzással alig-alig volt rá kereslet.

Emlékezzünk csak 2017-re: a szintén a patinás Phillips által gründolt árverésen 17,8 millió dollárért kelt el Newman egyik Rolex Daytonája, amely ezáltal a világ valaha legdrágábban eladott karórája lett.

Hogy a következő árverésen megdől-e ez a hihetetlennek tűnő rekord, még nem tudni, azt viszont igen, milyen darabokra licitálhatnak a gyűjtők. Összesen harminckét modell kerül kalapács alá, köztük olyan izgalmas ritkaságok, mint a Daytona-kollekció egyetlen, fehér aranyból (plusz rozsdamentes acélból) készült “The Unicorn” fantázianevű darabja.

Az 1970-ben, egyedi megrendelésre legyártott modell akár hárommillió dollárért is elkelhet.

Alighanem nagy lesz a verseny a Lotus 1972-es Forma-1-es csapata által ihletett órájáért, melyből mindössze háromszáz példányt gyártottak, illetve a gyönyörű, klasszikus stílusú, bőrszíjas, arany-fekete kontrasztos “John Player Special”-ért is.

Május 12-én délután érdemes csekkolni a Phillips weboldalát, vagy elmenni Genovába és személyesen licitálni egy-egy Rolex-ritkaságra.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: phillips.com, Getty Images)

phillips | Rolex | John Player Special | Paul Newman | karóra

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a közel hatvanmilliós órával villog Lionel Messi Katarban

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram