Már nem csábító Milánó, inkább itt vesznek ingatlanokat a milliárdosok

A lakásvásárlók a milánói ingatlanok árának feléért kapják meg Rómában azt az olasz bájt, amit keresnek.

A Brexit óta a milánói luxusingatlanok piaca virágzik. Úgy tűnik, túlságosan is, ugyanis ez már a milliárdosoknak is kezd sok lenni és inkább egy másik olasz metropoliszban keresik a legjobb lehetőségeket.

Róma vált az első számú célpontjukká.

A Bloomberg szerint az Örök Város ingatlanpiaca a pandémia óta fellendült, 2020-hoz képest 31,4 százalékkal nőtt a lakossági ingatlanértékesítés volumene, ami 2007 óta a legmagasabb. Összehasonlításképpen érdemes megjegyezni, hogy Milánó, bár Olaszország leggyorsabban növekvő pénzügyi központja, csak 24,4 százalékos emelkedést tapasztalt ugyanebben az időszakban.

A luxusvásárlókat Róma vonzó karakterének és viszonylag olcsó ingatlanainak köszönheti.

A legkeresettebb római negyedekben, így például Trasteverében vagy Garbatellában egy átlagos luxuslakás ára négyzetméterenként körülbelül hatezer euró volt, ami a hasonló milánói ingatlanok árának felét jelenti.

Róma amúgy is bővelkedik a turizmus nyújtotta lehetőségekben, de a következő években még inkább csúcsra jár majd az idegenforgalom az Örök Városban, köszönhetően a 2023-as golftornának, a Ryder Cupnak, 2025-ben a római katolikus jubileumnak, valamint Jézus Krisztus halálának és feltámadásának 2000. évfordulójának, amire 2033-ban emlékeznek meg.

A római ingatlanvásárlás azonban komoly bürokratikus procedúrával jár, a város nagy forgalma és a tömegközlekedés körüli káosz azonban hosszú távon akár elrettentő is lehet a luxusvásárlók számára.

A pandémia óta eltelt idő nem csak az olasz ingatlanpiacot alakította át. Ebben a cikkünkben arról írunk, hogy az energiaválság, hogyan hat a hazai ingatlanpiacra, itt pedig arról lehet olvasni, hogy véget érni látszik a drágulás a magyar lakások esetében.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty)

milánó | ingatlanpiac | luxusingatlan | ingatlan | luxuslakás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom