Close
Ma kezdődik, és négy napig tart Róma születésnapi bulija

Ma kezdődik, és négy napig tart Róma születésnapi bulija

Az Örök Város kiállításokkal és egyéb ismeretterjesztő rendezvényekkel emlékezik meg Róma alapításáról.

Április 21. és 24. között ünneplik Róma 2775. születésnapját, a legenda szerint Romulus és Remus ekkor alapította a várost.

A helyiek ezt Natale di Roma-ként emlegetik és hivatalosan április 21-hez kötik.

Idén azonban négy napos fesztivállal készülnek, amit rengeteg kiállítás és számos egyéb kulturális program, így történelmi előadások, színházi és táncbemutatók kísérnek, hogy

minél színesebben és izgalmasabban mutathassák be a város történelmét.

A programok forgatagában például római gladiátorok is összecsapnak majd, de a Circus Maximusban is egymást váltják majd az események.

Április 21-én a legtöbb múzeum ingyenesen lesz látogatható, vasárnap pedig egy hatalmas utcai felvonulás koronázza majd meg az ünnepséget, amely a Circus Maximustól indul  fél tizenegykor és a Colosseumnál ér véget.

(Forrás: Time Out, fotó: Getty Images)

rendezvény | ünnepség | olaszország | születésnap | róma

FOLYTASD EZZEL

Ezért nem teszik fel a légiutas-kísérők a poggyászodat az ülés feletti tárolóba

Az Európai Bizottság is jóváhagyta a franciák úttörő tervét

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram