Close
Ma kezdődik, és négy napig tart Róma születésnapi bulija

Ma kezdődik, és négy napig tart Róma születésnapi bulija

Az Örök Város kiállításokkal és egyéb ismeretterjesztő rendezvényekkel emlékezik meg Róma alapításáról.

Április 21. és 24. között ünneplik Róma 2775. születésnapját, a legenda szerint Romulus és Remus ekkor alapította a várost.

A helyiek ezt Natale di Roma-ként emlegetik és hivatalosan április 21-hez kötik.

Idén azonban négy napos fesztivállal készülnek, amit rengeteg kiállítás és számos egyéb kulturális program, így történelmi előadások, színházi és táncbemutatók kísérnek, hogy

minél színesebben és izgalmasabban mutathassák be a város történelmét.

A programok forgatagában például római gladiátorok is összecsapnak majd, de a Circus Maximusban is egymást váltják majd az események.

Április 21-én a legtöbb múzeum ingyenesen lesz látogatható, vasárnap pedig egy hatalmas utcai felvonulás koronázza majd meg az ünnepséget, amely a Circus Maximustól indul  fél tizenegykor és a Colosseumnál ér véget.

(Forrás: Time Out, fotó: Getty Images)

olaszország | róma | születésnap | rendezvény | fesztivál

FOLYTASD EZZEL

Törölköző- és fürdőzőtilalom: Amalfi után újabb olasz strandok vezetnek be korlátozásokat

Ezek az ingyenes városnéző túrák garantáltan megdobogtatják a sorozatrajongók szívét

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom