Close
Római fürdőt is kapott ez a lenyűgöző melbourne-i ház

Római fürdőt is kapott ez a lenyűgöző melbourne-i ház

Kevés olyan részlete van az otthonnak, amin ne ámultunk volna nagyokat.

Edward-korabeli otthont újítottak fel, alakítottak át és toldottak meg két szinttel a Studio Bright építészei, hogy aztán egy egészen fantasztikus, minden két méteren meglepetéseket tartogató házat hívjanak életre. Az otthon Melbourne északi részén fekszik, a Ruckers Hillen, így remek városi panorámát is élvezhetnek a lakók – ha épp nem foglalja le őket a lakóhely maga.

Az építészek egyfajta ókori hangulatot csempésztek a renoválásba: a folyosók és a kültéri medence kialakításában is a római építészet modern újragondolásait fedezhetjük fel.

A függönyökkel itt-ott egészen színpadiassá váló belső terekben hemzsegnek az elegánsan egyedi megoldások: például egy függőlépcső vagy épp a nappalihoz csatolt medence, az üveg nélküli ablakok fordított formái (amelyekben remek ücsörögni), vagy a teljesen meglepő, mályva-rózsaszín-lazacszínekkel és ciánkékkel játszó fürdőszoba.

Szerintünk Cézár sem szállna ki egyhamar ebből a fürdőből.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Rory Gardiner)

ausztrália | dizájn | fürdő | művészet | otthon

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram