Close
Hihetetlenül látványos street art remekmű borítja a római palota homlokzatát

Hihetetlenül látványos street art remekmű borítja a római palota homlokzatát

Páratlan élmény, példátlan vizuális játék, a palota történelme, valamint ikonikus műalkotásai jelennek meg egy installáción.

Látványos trompe l’oeil installációs sorozatának folytatásaként a francia street art-os, JR új, igazán monumentális alkotást készített a híres római Palazzo Farnese homlokzatára. Az épület a francia nagykövetségnek ad otthont és a művésznek köszönhetően a reneszánsz palota egy teljesen újszerű arcát mutatja meg.

A JR által készített alkotás az épület homlokzatán terül el, és arra utal, hogy a reneszánsz épület helyreállítási munkái során is nyitva van. A Palazzo Farnese jelenleg teljeskörű felújítás alatt áll, és JR-t kérték fel arra, hogy az állványokat káprázatos műalkotássá alakítsa.

Az alumíniumra nyomtatott képekkel a művész tulajdonképpen azt mutatja meg, hogy mi rejtőzik az épület hatalmas homlokzata mögött.

Így elevenedik meg Antonio da Sangallo előcsarnokának oszlopsora, vagy Salviati freskója, de eredeti környezetében mutatja be Farnese ikonikus Herkules szobrát is.

Az állványokhoz rögzített, nyomtatott alumínium panelekből és a palánkokon lévő PVC-ponyvákból készült munka tökéletes vizuális játéknak bizonyul, amire a látogatók is vevők, és amely elképesztő látványának köszönhetően nyújt felejthetetlen élményt.

Ha már street art, egy óriási kígyó kanyarog lefelé a portugáliai Guarda ikonikus lépcsősoráról az SFHIR néven ismert street artos legújabb alkotásában.

(Fotók: JR, forrás: Designboom)

FOLYTASD EZZEL
Ebből az elképesztően látványos irodából garantáltan nem vágynál home office-ba
Ez az izlandi ház a tökéletes bizonyíték, miért érdemes rombolás helyett megmenteni
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom