Close
Holnaptól már sokkal egyszerűbben utazhatunk be ebbe a szomszédos országba

Holnaptól már sokkal egyszerűbben utazhatunk be ebbe a szomszédos országba

Románia egyszerűsítette és egységesítette a beutazási feltételeket: keddtől megszűnik az országok járványügyi – vörös, sárga, zöld jelzésű – kockázati besorolása és bárhonnan érkezne egy utas az országba, annak függvényében küldik karanténba, hogy rendelkezik-e érvényes Covid-igazolvánnyal.

A beutazókat a koronavírus elleni teljes beoltottságot, a fertőzésből az utóbbi fél évben történt kigyógyulást vagy a hetvenkét óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet tanúsító védettségi igazolás mentesíti a karanténkötelezettség alól.

Aki ezen feltételek valamelyikének teljesülését nem tudja az európai uniós – vagy másutt kiállított, ennek megfelelő – Covid-igazolvánnyal bizonyítani, annak egységesen ötnapos karanténba kell vonulnia

– részletezte a járványügyi operatív törzs (CNSU) hétfői határozatát Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkár.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

 

románia | február | feltételek | oltás | igazolás

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A rövid távú bérbeadás tilalmának nevezik az új törvényt, pert indít az Airbnb

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram