Vége a negyedik hullámnak? A járványügyi intézkedések enyhítéséről döntöttek ma Romániában

A román kormány mai bejelentése szerint enyhít néhány járványügyi korlátozáson, így többek között megszüntetik az éjszakai kijárási tilalmat és feloldják a szabadtéri maszkviselési kötelezettséget is.

Az új intézkedések értelmében az üzleteknek és az éttermeknek a jelenleginél egy órával később, 22 órakor kell bezárniuk. Az üzletekbe és a közösségi területekre már nem csak az oltottak és a gyógyultak léphetnek be, hanem azok is, akik negatív koronavírus-tesztet tudnak bemutatni. A maszk viselése továbbra is kötelező a tömegközlekedési eszközökön és a beltérben, de szabadtéren már nem az.

Fontos információ, hogy december 20-tól úgynevezett beutazási nyomtatványt kell kitöltenie minden Romániába belépő személynek annak érdekében, hogy megbetegedés esetén felgyorsíthassák a járványügyi vizsgálatok lefolytatását.

(Forrás: Reuters, fotó: Getty)

enyhítés | covid | románia | koronavírus | járvány

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom