Második világháború ihlette motorkerékpárral röffent be a Royal Enfield

Biztosan megrökönyödést kelt majd az utcákon, ha ezzel az eredetileg világháborúban szolgált, modernizált motorral indulunk bevásárolni.

A második világháborút filmekből vagy könyvekből ismerőknek bizonyára sokat mond a Flying Flea név. A múlt század közepén mintegy tízezer motorkerékpárt vetettek be a csatákban (ebből négyezer Flying Flea volt), melyek jelentős hányada az égből pottyanva kapott szerepet a harcok során. Repülőből dobták ki a gépeket a hátukra szerelt ejtőernyővel, hogy aztán a katonák üzeneteket vihessenek velük olyan helyekre, ahol a rádiózás nem igazán volt lehetséges.

A veterán háborús járgánynak most az ismert motorkerékpár-gyártó, a Royal Enfield állít emléket a Classic 500 Pegasus névre keresztelt motorbiciklivel (a Pegasus visszautalás az ejtőernyős egységekre).

Limitált kiadásban pontosan ezer kétkerekűt szerelnek össze, ebből kétszázötvenet Indiában, közel kétszázat pedig Nagy-Britanniában értékesítenek.

Ami a dizájnt illeti, a duxfordi Imperial War Museumban bemutatott motorok az eredeti háborús modellt idézően a tankon Pegazus-emblémát, a forgattyúsházon egy sárga csíkot viselnek, továbbá szintén logóval ellátott katonai vászontáska is jár hozzá katonai témájú egyéb kiegészítők társaságában.

Maga az igencsak strapabíró gépsas az ötszáz köbcentis, léghűtéses, egyhengeres, huszonhét lóerős motorral százhúsz kilométeres csúcssebességet képes elérni, és mindössze kétféle színben – Service Brown (barna) és Olive Drab Green (zöld) – vásárolható meg.

2018 végéig azonban várni kell még a közel kétszáz kilót nyomó monstrum beszerzésével, de azt már lehet tudni, hogy az Egyesült Királyságban mintegy ötezer fontba kerül majd egy Classic 500 Pegasus.

Ez is érdekelhet:

Mozdony­kerékpár, BMW és Szent-Györgyi Albert – Ilyen volt a hazai motorsport hőskora

A hazai motorozás panteonjában egy szobrásznak és a C-vitamin azonosítójának ugyanúgy bérelt helye van, mint BMW-nek és a porlasztó feltalálóinak.

(Fotó: Royal Enfield)

veterán | motorkerékpár | motor | Classic 500 Pegasus | második világháború

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom