Ráküldi a fogyasztóvédelmet a kormány a Ryanairre a különadó áthárítása miatt

Elfogadhatatlannak tartja a kormány a különadó áthárítását, ezért fogyasztóvédelmi vizsgálat elrendelését kezdeményezték.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogyasztóvédelmi vizsgálat elrendelését kezdeményezte annak érdekében, hogy a kormányhivatal illetékes szervei a fogyasztóvédelmi jogkörüknél fogva alaposan vizsgálják meg és

lehetőség szerint akadályozzák meg a légitársaság tisztességtelen eljárását.

Ahogy fogalmazott, a kormány elfogadhatatlannak tartja, hogy a Ryanair a légitársaságokra kivetett extraprofit-különadóját áthárítja az utazókra.

Szerintük különösen visszás, hogy a korábban eladott jegyekre vonatkozóan a Ryanair már megkezdte ezt a gyakorlatát.

A miniszter kezdeményezte azt is, hogy a hatóság vizsgálja meg a Ryanair jegyárképzési gyakorlatát, hogy az minden európai normának és elvárásnak megfelel-e, főként annak ismeretében, hogy ilyen légitársaságokat terhelő adó Európa nagyon sok országában már régóta érvényben van.

Ahogyan arról a Roadster is beszámolt, a diszkont légitársaság e-mailben tájékoztatta az utasait arról, hogy a különadót teljes egészében áthárítja, ez pedig igaz minden június 4-ét megelőző jegyvásárlás esetében is, ha a járat július 1-jén, vagy azt követően indul. Az utasonkénti 3900 forintos különadóval a jegyvásárláskor használt kártyát terhelik meg. Ha az utasok ezt nem fogadják el, le kell mondaniuk a foglalásukat.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash, Getty Images)

fogyasztóvédelem | különadó | diszkont légitársaság | magyar kormány | légitársaság

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom