Close
Ráküldi a fogyasztóvédelmet a kormány a Ryanairre a különadó áthárítása miatt

Ráküldi a fogyasztóvédelmet a kormány a Ryanairre a különadó áthárítása miatt

Elfogadhatatlannak tartja a kormány a különadó áthárítását, ezért fogyasztóvédelmi vizsgálat elrendelését kezdeményezték.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogyasztóvédelmi vizsgálat elrendelését kezdeményezte annak érdekében, hogy a kormányhivatal illetékes szervei a fogyasztóvédelmi jogkörüknél fogva alaposan vizsgálják meg és

lehetőség szerint akadályozzák meg a légitársaság tisztességtelen eljárását.

Ahogy fogalmazott, a kormány elfogadhatatlannak tartja, hogy a Ryanair a légitársaságokra kivetett extraprofit-különadóját áthárítja az utazókra.

Szerintük különösen visszás, hogy a korábban eladott jegyekre vonatkozóan a Ryanair már megkezdte ezt a gyakorlatát.

A miniszter kezdeményezte azt is, hogy a hatóság vizsgálja meg a Ryanair jegyárképzési gyakorlatát, hogy az minden európai normának és elvárásnak megfelel-e, főként annak ismeretében, hogy ilyen légitársaságokat terhelő adó Európa nagyon sok országában már régóta érvényben van.

Ahogyan arról a Roadster is beszámolt, a diszkont légitársaság e-mailben tájékoztatta az utasait arról, hogy a különadót teljes egészében áthárítja, ez pedig igaz minden június 4-ét megelőző jegyvásárlás esetében is, ha a járat július 1-jén, vagy azt követően indul. Az utasonkénti 3900 forintos különadóval a jegyvásárláskor használt kártyát terhelik meg. Ha az utasok ezt nem fogadják el, le kell mondaniuk a foglalásukat.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash, Getty Images)

diszkont légitársaság | fogyasztóvédelem | különadó | magyar kormány | Ryanair

FOLYTASD EZZEL

Budapestet is érinti ez a 46 éjszakás, folyami szuperhajós álomutazás

Hamarosan akár a tiéd is lehet egy ingyen repjegy ebbe a kedvelt távoli metropoliszba

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram