Close
Nem vonul ki Magyarországról a Ryanair

Nem vonul ki Magyarországról a Ryanair

Budapesten tartott sajtótájékoztatót Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója, ahol bejelentette: a légitársaság csökkenti magyarországi járatainak számát.

A légitársaság vezérigazgatója hangsúlyozta: csökkentik a magyarországi járatok számát, de nem zárják be a budapesti bázist. Télen megszüntetnek nyolc, a magyar fővárost érintő útvonalat, további hét, szintén Budapestet érintő útvonalon pedig csökkentik a járatszámot.

Összességében véve tehát a Ryanair magyarországi járatainak száma ötvenháromról negyvenötre csökken.

Az intézkedés következtében az utasok száma várhatóan  4,9 millióról 4 millióra esik majd vissza.

O’Leary bírálta a légitársaságokra kivetett extraprofitadót is, kiemelve Magyarország az egyetlen az Európai Unióban, ahol az alapvetően is veszteséges légitársaságokra különadót vetnek ki.

Mint ismert, a sajtótájékoztató előtt sokan azt hitték, a Ryanair vezérigazgatója azért érkezik Magyarországra, hogy bejelentse a légitársaság kivonulását.

Ahogyan arról a Roadster korábban már beszámolt, a légitársaság téli menetrendjében már nem szerepel a Budapest és Bordeaux, Bournemouth, Köln, Kaunas, Krakkó, Lappeenranta, Riga, illetve Torinó közötti járat.

(Forrás: Index, Fotó: Getty)

Ryanair | légitársaság | különadó

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom