Close
Nem vonul ki Magyarországról a Ryanair

Nem vonul ki Magyarországról a Ryanair

Budapesten tartott sajtótájékoztatót Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója, ahol bejelentette: a légitársaság csökkenti magyarországi járatainak számát.

A légitársaság vezérigazgatója hangsúlyozta: csökkentik a magyarországi járatok számát, de nem zárják be a budapesti bázist. Télen megszüntetnek nyolc, a magyar fővárost érintő útvonalat, további hét, szintén Budapestet érintő útvonalon pedig csökkentik a járatszámot.

Összességében véve tehát a Ryanair magyarországi járatainak száma ötvenháromról negyvenötre csökken.

Az intézkedés következtében az utasok száma várhatóan  4,9 millióról 4 millióra esik majd vissza.

O’Leary bírálta a légitársaságokra kivetett extraprofitadót is, kiemelve Magyarország az egyetlen az Európai Unióban, ahol az alapvetően is veszteséges légitársaságokra különadót vetnek ki.

Mint ismert, a sajtótájékoztató előtt sokan azt hitték, a Ryanair vezérigazgatója azért érkezik Magyarországra, hogy bejelentse a légitársaság kivonulását.

Ahogyan arról a Roadster korábban már beszámolt, a légitársaság téli menetrendjében már nem szerepel a Budapest és Bordeaux, Bournemouth, Köln, Kaunas, Krakkó, Lappeenranta, Riga, illetve Torinó közötti járat.

(Forrás: Index, Fotó: Getty)

különadó | Ryanair | légitársaság

FOLYTASD EZZEL

Elsötétülhetnek a karácsonyi vásárok az egekbe szökő energiaárak miatt Európa-szerte

Kiderült, mely városokban és mennyivel lesznek drágábbak a hotelszobák jövőre

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram