Visszatér a S.Pellegrino Young Chef Academy egyik legizgalmasabb nemzetközi kezdeményezése, a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny, amely a gasztronómia határait újragondoló szakemberek felfedezését és támogatását célozza.
A S.Pellegrino Young Chef Academy versenyen a résztvevők egyedülálló lehetőséget kapnak arra, hogy csatlakozzanak egy hosszú távú, nagyratörő és előremutató projekthez, amellyel a S.Pellegrino nem csupán a konyhaművészeti közösség, hanem a társadalom fejlődéséhez is hozzájárul.
A verseny során a prémium ásványvízmárka a fiatal séftehetségek következő generációját keresi és oktatja. Éppen ezért a megmérettetés ideális lehetőség a gasztronómia minden olyan úttörőjének, aki szívesen állítja magát kihívások elé, és bizonyítani szeretné, hogy
képes megteremteni a legkiválóbb ízélményeket, miközben pozitív hatást gyakorol a társadalomra.
A 2022/23-as S.Pellegrino Young Chef Academy verseny lehetőséget biztosít a fiatal séfeknek, hogy csatlakozzanak egy inspiráló és tanulságos kalandhoz, valamint a válogatóktól kezdve egészen a 2023-ra tervezett nagydöntőig nemzetközi figyelmet és jelentős szakmai elismerést nyerjenek.
A nemrég lezárult 2019/21-es kiadásban mintegy háromszáz tehetséges ifjú séf és ötven különböző ország és régió mentorai dolgoztak együtt az egyedi ételek tökéletesítésén, amely során nem csak receptek, hanem a fenntartható és befogadó konyhaművészettel kapcsolatos forradalmi ötletek is születtek. A végső győzelmet arató Jerome Ianmark Calayag
viszonyítási ponttá vált mindenki számára, aki a jövőben új szemléletmódot kíván hozni a séfszakmába.
"Néhány hónappal a tavaly októberben Milánóban megrendezett nagy sikerű döntő után örömmel jelentjük be a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny ötödik kiadását. Az eredetileg nemzetközi toborzóprojektként indult megmérettetés az elmúlt két évben egy hiteles, állandó oktatási és kapcsolatépítési platformmá alakult, és megszületett a világ minden tájáról érkező, több mint ezer fiatal és idős séfet felvonultató S.Pellegrino Young Chef Academy inspiráló közössége" - mondta Stefano Bolognese, a Sanpellegrino nemzetközi üzletágának igazgatója.
Hozzátette: a verseny megnyitja az ajtót az Akadémia előtt és elsődleges eszköz arra, hogy ösztönözzék a kreativitást és népszerűsítsék a tehetséget. A projekt összhangban van a gasztronómia világának folyamatos fejlesztésére irányuló törekvéseikkel, és kiemelkedő teret ad olyan egyetemes értékek közvetítésének, mint a
fenntarthatóság, felelősség, befogadás, rugalmasság és szépség.
A harminc év alatti fiatal séfek április 30-ig jelentkezhetnek a 2022/23-as S.Pellegrino Young Chef Academy versenyre a www.sanpellegrinoyoungchefacademy.com oldalon. A személyes és szakmai információk megadása mellett a jelentkezőknek be kell mutatniuk egyedi ételük receptjét is, amely képes megvilágítani személyes hitvallásukat, egyedülálló képességeiket és kreativitásukat.
A korábbi évadokhoz hasonlóan az első szakasz jelentkezőit az ALMA, az Olasz Konyhaművészet Nemzetközi Iskolája bírálja el. Az ALMA által kijelölt szűkített listán szereplő fiatal séfek a tizenhat regionális döntők valamelyikén adhatnak számot tudásukról, amelyek világszerte a 2022-es év második felében zajlanak majd.
A regionális döntők győztesei hivatalosan is versenyre kelhetnek az áhított S.Pellegrino Young Chef Academy 2022-23 Díjért, amely előremozdítja karrierjüket és nemzetközi ismertséget hoz számukra. A jelentkezők további három díjat is elnyerhetnek, amelyek elismerik a fiatal séfek sokszínű hitvallását és elkötelezettségét aziránt, hogy az ételeken keresztül érjenek el pozitív változásokat a társadalomban.
A versenyen elnyerhető négy díj a következő:
Pellegrino Young Chef Academy Díj
A verseny fődíja, amelyet a Hét Bölcs, egy nemzetközileg elismert séfekből álló nagyra becsült testület szavazatai alapján osztanak ki. A nyertes séfnek páratlan technikai készségeiről és valódi kreativitásáról kell tanúbizonyságot tennie. A fiatal tehetségnek emellett a gasztronómia iránti határozott személyes meggyőződését is bizonyítania kell, amely meggyőzi a zsűrit arról, hogy képes a pozitív változások katalizátorává válni.
Pellegrino Társadalmi Felelősség Díj
A vendéglátás fenntarthatóságát elősegítő legnagyobb élelmiszeripari fenntarthatósági programot és globális közösséget, a Food Made Goodot üzemeltető Fenntartható Éttermek Egyesülete által megszavazott fogás olyan elvek alapján készült, amely szerint legjobb, ha az étel társadalmilag felelős gyakorlat eredménye, beleértve a beszerzés, a társadalom és a környezetvédelem követelményeit. A díjra benyújtott pályázatokat nyolc kritérium alapján bírálják el: erőforrás-felhasználás, környezeti hatás, biológiai sokféleség, élelmiszerpazarlás, táplálkozás, együttműködés, érdekérvényesítés és innováció.
Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatok Díj
A díjat a mentorok szavazatai alapján annak a séfnek ítélik oda, akinek a tányérja leginkább tükrözi az adott régió konyhaművészeti örökségét. Az ételben hangsúlyozottan szerepelnie kell a hagyományos konyhaművészeti gyakorlatoknak és a személyes modern víziónak, ezzel hidat képezve a múlt és a jövő között.
Fine Dining Lovers Inspiráló Ételek Díj
Az elismerést a Fine Dining Lovers online közösségének szavazatai alapján ítélik oda annak a fiatal séfnek, akinek egyedi étele leginkább tükrözi a saját személyes hitvallását.
gasztronómia | szakácsverseny | S.Pellegrino Young Chef Academy | verseny | gasztronómiai verseny
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!