Ez a bambuszerdő világhírű, de ezt az arcát szinte sosem látjuk

Van egy tipikus kép a fejünkben a világ leghíresebb bambuszerdőjéről – de milyen ugyanaz, amikor tiszta hó minden?

Japán egyébként is bővelkedik természeti szépségekben, elég csak a cseresznyevirágzásra vagy az óceánból nemrég felbukkanó új szigetre gondolni. Arról nem is beszélve, hogy mindannyian ismerjük a híres japán bambuszerdő képét: egy ösvény két oldalán mindent beborít a jellegzetes élénkzöld bambusz, a sűrű, függőleges törzsek földöntúli látványt nyújtanak. Valami ilyesmi, ami időről időre szembejön velünk a neten:

Ez a híres Sagano bambuszerdő, ami a még híresebb Kiotó prefektúrában található. A területe 16 km², így bőven lehet fényképezni, ám valamiért mégis mindig nagyon hasonlóakat találunk, esetleg kicsit élénkebb színűeket, mint ez is:

De milyen lehet a Sagano télen? Nos, nem kevésbé lenyűgöző, de szavak mellett szerencsére képet is tudunk mutatni erről:

Ami pedig nem derül ki a képek alapján – noha logikus –, hogy a nyurga bambuszok a különböző erősségű szélben a nagy hajladozás közepette jellegzetes hangot is kiadnak. Szokatlanul hangzik, de Japánban létezik Száz védendő hang, amibe természetesen ezt az „effektet” is beválasztották:

Végül íme egy út Saganóba szakadó hóesésben. Bár a bambuszerdőben (3:20-tól) épp nem esik, de a táj attól még ott is csupa hó, ami, mint említettük, szokatlan látvány a jól ismert tájkép után:

(Fotók: GettyImages)

bambuszerdő | japán | sagano

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom