Close
Ez a San Franciscó-i otthon kívülről aranyos házikó, belül többszintes, modern villa

Ez a San Franciscó-i otthon kívülről aranyos házikó, belül többszintes, modern villa

Ellentétek gyönyörű vonzásában.

A San Franciscó-i John Lum építésziroda újította fel és bővítette ki ezt a rezidenciát a Tizenkilencedik utca és a Thorp Lane közti Eurake Valley nevű városrészben. Az eredeti otthon nagy részét lebontották a tervezők, meghagyták viszont az utcafronti részt, ami még az amerikai, régies kertvárosi házakra hajaz – belül viszont egészen meglepően folytatódik az épület.

Az építészek igyekeztek a lehető legtöbbet kihozni a városi kilátásból, ezért padlótól plafonig érő, acélkeretes ablakokkal alakították ki a ház hátsó részét. A négyszáztizennyolc négyzetméteres otthonban öt hálót és öt fürdőszobát alakítottak ki. A bejárat a legfelső emeleten, az utcaszinten van, a többi emelet pedig a lejtős telken lefelé folytatódik.

Belépéskor a nappaliban találjuk magunkat, ahonnan folytatólagosan következik az étkező, a konyha és még egy társalgó. A következő szinten három háló és fürdők találhatók, majd még egy emeleten konyha, nappali, hálók és fürdőszobák, végül pedig a garázs.

Az építészek egy gyönyörű, üvegkorlátos, áttetsző lépcsővel kötötték össze az emeleteket, ami még inkább fokozza a ház légiességét. A dekorációban szintén a levegősség és a modern hangsúlyok érvényesülnek: a stílusos enteriőrökben nagyon ízlésesek a bőrkanapék, a rattanszékek, a szürke szekrények, a dizájner-dohányzóasztal, a világos padló vagy épp a hófehér pultok is. Szóval az ellentétek vonzzák egymást mondás újfent igaznak bizonyult, remekül illik a régi az újhoz.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Paul Dyer)

amerika | ház | modern | dizájn | falusias

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram