Close
Ez a San Franciscó-i otthon kívülről aranyos házikó, belül többszintes, modern villa

Ez a San Franciscó-i otthon kívülről aranyos házikó, belül többszintes, modern villa

Ellentétek gyönyörű vonzásában.

A San Franciscó-i John Lum építésziroda újította fel és bővítette ki ezt a rezidenciát a Tizenkilencedik utca és a Thorp Lane közti Eurake Valley nevű városrészben. Az eredeti otthon nagy részét lebontották a tervezők, meghagyták viszont az utcafronti részt, ami még az amerikai, régies kertvárosi házakra hajaz – belül viszont egészen meglepően folytatódik az épület.

Az építészek igyekeztek a lehető legtöbbet kihozni a városi kilátásból, ezért padlótól plafonig érő, acélkeretes ablakokkal alakították ki a ház hátsó részét. A négyszáztizennyolc négyzetméteres otthonban öt hálót és öt fürdőszobát alakítottak ki. A bejárat a legfelső emeleten, az utcaszinten van, a többi emelet pedig a lejtős telken lefelé folytatódik.

Belépéskor a nappaliban találjuk magunkat, ahonnan folytatólagosan következik az étkező, a konyha és még egy társalgó. A következő szinten három háló és fürdők találhatók, majd még egy emeleten konyha, nappali, hálók és fürdőszobák, végül pedig a garázs.

Az építészek egy gyönyörű, üvegkorlátos, áttetsző lépcsővel kötötték össze az emeleteket, ami még inkább fokozza a ház légiességét. A dekorációban szintén a levegősség és a modern hangsúlyok érvényesülnek: a stílusos enteriőrökben nagyon ízlésesek a bőrkanapék, a rattanszékek, a szürke szekrények, a dizájner-dohányzóasztal, a világos padló vagy épp a hófehér pultok is. Szóval az ellentétek vonzzák egymást mondás újfent igaznak bizonyult, remekül illik a régi az újhoz.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Paul Dyer)

FOLYTASD EZZEL
Ilyen egy erdőtűz-biztos múzeum, ha Ausztráliában épül fel
Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom