Close
Így még aligha láttad a természet talán legszebb fényjátékát

Így még aligha láttad a természet talán legszebb fényjátékát

Alig pár napja köszönt el csak a nyár, de már most el lehet gondolkodni egy téli kiruccanáson. Az északi fénynél pedig kevés szebb látnivaló létezik, ráadásul eléggé izgalmasnak tűnő, szuperluxus módon is megcsodálható: vonattal.

A Vacations By Rail új csomagja tizenegy napos utazást kínál Skandinávia leglenyűgözőbb vasútvonalain, melyek közül jó néhányon az aurora borealist is látni az ablakból.

A vonatos kaland a norvég fővárosból, Oslóból indul, majd Trondheimben folytatódik, onnan pedig a Nordland Expresszre kell átszállni: a vonat 720 kilométeren át zötyög, egészen az északi sarkkörig és Bodø városáig. Ezután kompozás következik a lenyűgöző Lofoten-szigetekre, amely többek között arról híres, hogy a világon talán ott lehet a legjobban megfigyelni a sarki fényt. Ezt követően az Ofoten szerelvényein újra a norvég szárazföldön kanyarog a túra  a svéd Lappföldön található Kirunába.

Senki nem lehet teljesen biztos benne, hogy látni fogja az északi fényt, de a Vacations By Rail túráján a lehető legnagyobb esélyt kapja rá az utazó.

A kaland részét képezi még egyébként egy festői autós road trip, aztán meg lehet nézni a fjordokat, felpattanni egy husky-k által húzott szánra és a csomagban akad még egy éjszaka Kiruna híres Jéghoteljében is.

A Vacations By Rail következő utazása 2023 januárjában indul, és az árak fejenként 3295 dollártól (kb. 1,3 millió forinttól) kezdődnek, de aki szeptember 9-ig foglal, 350 dolláros kedvezményt kaphat. További információ itt található.

A lassú utazás örömét és Alaszka érintetlen téli táját egyesíti az Alaska Railroad Aurora Winter Train, amely egy tizenkét órás vonatút során teszi meg az Anchorage és Fairbanks közötti 560 kilométeres távolságot. A vonat csak hétvégén közlekedik, szombaton indul északra, és vasárnap fordul vissza délre.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images, Unsplash)

utazás | kaland | sarki fény | túra | aurora borealis

FOLYTASD EZZEL

Meghitt hangulatban veszik fel a versenyt a villanyszámlával ezek a brit pubok

Tanulmány készült arról, volt-e értelme a Covid-korlátozásoknak

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom