Close
Augusztustól egy óceánjárókat idéző jachttal fedezhetjük fel a sarkvidékeket

Augusztustól egy óceánjárókat idéző jachttal fedezhetjük fel a sarkvidékeket

Az óceánjáró és a felfedező hajó eddig külön világokat képviselt, de nyár végén útjára indítják a Scenic Eclipse-t, amely egyesíti a két élményt.

Az ausztráliai tervezésű jachtot az óceáni áramlatokon való könnyű siklásra álmodták meg, és a legmagasabb nemzetközi biztonsági szabványok szerint építették, hogy gond nélkül elérhesse akár a sarkvidéki vizeket is.

A hatcsillagos jacht mindössze 228 utassal indul el első útjára Athénból, hogy először a Földközi-tengert ismertesse meg vendégeivel.

A Scenic Eclipse méretei lehetővé teszik a dokkolást rejtett helyeken és kisebb kikötőkben, a fedélzetről felszálló helikopterekkel vagy hétüléses tengeralattjárókkal pedig az addig elérhetetlennek tűnő területek is felfedezhetők.

A klasszikus óceánjárókat idéző jachton összesen száztizennégy tágas és gyönyörűen kialakított lakosztály várja átmeneti bérlőjét, privát erkéllyel és társalgóval. A hajón az alapszolgáltatások mellett gyógyfürdőben pihenhetünk és színházi előadásra is beülhetünk majd, illetve a megállók környékét kajakkal vagy kerékpárral járhatjuk be, no meg persze búvárkodhatunk is.

Általában egy prémium hajóúton kiemelt figyelmet szentelnék a gasztronómiának, nincs ez másként a Scenic Eclipse-en sem.

Az olasz, a francia és az ázsiai fúziós konyha legjobbjaiból válogathatunk, de az étlapon szemezhetünk a tenger gyümölcseivel is. Ha pedig egy hatalmas steaket kívánunk meg, vagy a medence mellett grilleznénk, a huszonnégy órás szobaszerviznek az sem jelenthet gondot.

A hajón nyolc tágas bár és társalgó kínálja korlátlan italfogyasztás mellett az ejtőzés lehetőségét, az intim Champagne Bartól kezdve az elegáns Lobby Lounge-on át az Azure Bar & Caféig, ahol különleges teákat szolgálnak fel.

Tényleg mindenre gondoltak a szervezők, a vendégnek kis túlzással a kisujját sem kell mozdítania.

Mindegyikőjüket saját inas szolgálja ki, aki törölközőt visz a medencéhez, beszerzi a naptejet vagy akár elkísér a fodrászhoz.

Az idén januárban átadott Scenic Eclipse augusztus utolsó napján szedi fel a horgonyt a Földközi-tengeren, hogy felfedezze a világ rejtettebb zugait Horvátországtól kezdve Kubán és Amerikán egészen az Északi- és a Déli-sarkig.

Jelentkezni és pontos útitervet nézegetni itt lehet.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: uncrate.com, scenicusa.com)

felfedezés | helikopter | tenger | hajóút | tengeralattjáró

FOLYTASD EZZEL

Öt gyönyörű közép-kelet európai város, ahová legalább egyszer el kell utazni

Nem mondanak le a tömeges megfigyelésről az uniós országok

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram