Close
Augusztustól egy óceánjárókat idéző jachttal fedezhetjük fel a sarkvidékeket

Augusztustól egy óceánjárókat idéző jachttal fedezhetjük fel a sarkvidékeket

Az óceánjáró és a felfedező hajó eddig külön világokat képviselt, de nyár végén útjára indítják a Scenic Eclipse-t, amely egyesíti a két élményt.

Az ausztráliai tervezésű jachtot az óceáni áramlatokon való könnyű siklásra álmodták meg, és a legmagasabb nemzetközi biztonsági szabványok szerint építették, hogy gond nélkül elérhesse akár a sarkvidéki vizeket is.

A hatcsillagos jacht mindössze 228 utassal indul el első útjára Athénból, hogy először a Földközi-tengert ismertesse meg vendégeivel.

A Scenic Eclipse méretei lehetővé teszik a dokkolást rejtett helyeken és kisebb kikötőkben, a fedélzetről felszálló helikopterekkel vagy hétüléses tengeralattjárókkal pedig az addig elérhetetlennek tűnő területek is felfedezhetők.

A klasszikus óceánjárókat idéző jachton összesen száztizennégy tágas és gyönyörűen kialakított lakosztály várja átmeneti bérlőjét, privát erkéllyel és társalgóval. A hajón az alapszolgáltatások mellett gyógyfürdőben pihenhetünk és színházi előadásra is beülhetünk majd, illetve a megállók környékét kajakkal vagy kerékpárral járhatjuk be, no meg persze búvárkodhatunk is.

Általában egy prémium hajóúton kiemelt figyelmet szentelnék a gasztronómiának, nincs ez másként a Scenic Eclipse-en sem.

Az olasz, a francia és az ázsiai fúziós konyha legjobbjaiból válogathatunk, de az étlapon szemezhetünk a tenger gyümölcseivel is. Ha pedig egy hatalmas steaket kívánunk meg, vagy a medence mellett grilleznénk, a huszonnégy órás szobaszerviznek az sem jelenthet gondot.

A hajón nyolc tágas bár és társalgó kínálja korlátlan italfogyasztás mellett az ejtőzés lehetőségét, az intim Champagne Bartól kezdve az elegáns Lobby Lounge-on át az Azure Bar & Caféig, ahol különleges teákat szolgálnak fel.

Tényleg mindenre gondoltak a szervezők, a vendégnek kis túlzással a kisujját sem kell mozdítania.

Mindegyikőjüket saját inas szolgálja ki, aki törölközőt visz a medencéhez, beszerzi a naptejet vagy akár elkísér a fodrászhoz.

Az idén januárban átadott Scenic Eclipse augusztus utolsó napján szedi fel a horgonyt a Földközi-tengeren, hogy felfedezze a világ rejtettebb zugait Horvátországtól kezdve Kubán és Amerikán egészen az Északi- és a Déli-sarkig.

Jelentkezni és pontos útitervet nézegetni itt lehet.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: uncrate.com, scenicusa.com)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom