Close
Ezen a reptéren három percet kellett várni a biztonsági ellenőrzésre, amin aztán nyolc perc alatt át is estek az utasok

Ezen a reptéren három percet kellett várni a biztonsági ellenőrzésre, amin aztán nyolc perc alatt át is estek az utasok

Az amszterdami repülőtér 3,7 milliós induló utasforgalmat bonyolított le két nyári hónap alatt, amivel megközelítették a pandémia előtti szintet.

A repülőtér közleménye szerint július 7. és szeptember 3. között a Schiphol 3,7 millió induló utast fogadott, akik átlagosan naponta 1339 repülőgépre szálltak fel, összesen pedig 79 ezer járattal utaztak. Ez egyben azt is jelenti, hogy az utasforgalom az idei nyári szezonban majdnem visszatért a járvány előtti szintre.

De nem csupán emiatt igazán figyelemreméltó a reptér teljesítménye. A tájékoztatás szerint ugyanis az induló utasok 95 százaléka nyolc percen belül átesett a biztonsági ellenőrzésen,

a várakozási idő pedig átlagosan három perc volt.

Meglátásuk szerint ennek részben az az oka, hogy az utazók jól felkészültek és több mint ezer munkavállaló kezdett el dolgozni ezen a részlegen a gördülékenység garantálása érdekében.

Mindezen túl sokan életek azzal a lehetőséggel is, hogy regisztráljanak és időpontot foglaljanak a biztonsági ellenőrzésre.

Az új opcióval hatszázhatvannyolcezren éltek.

A nagy sikerre való tekintettel a Schiphol megvizsgálja azt, hogy az időpontfoglalást ki tudják-e terjeszteni az útlevél-ellenőrzési és check-in folyamatokra is. Ezen a területen ugyanis jelentős várakozási időre panaszkodtak az utasok.

Szintén kifogás érkezett a poggyászkezelésre, amelyet robottechnológiával küszöbölne ki a Schiphol. Úgy tudni, a kéthetes tesztelést követően tizenkilenc poggyászkezelő robotot meg is vásárolt a repülőtér, hogy növelje az ott dolgozó alkalmazottak hatékonyságát, illetve megkönnyítsék a bőröndök megemelésével járó, fizikailag is megterhelő folyamatot.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotó: Getty)

reptér | repülőtér | biztonsági ellenőrzés | ellenőrzés | Schiphol

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram