Sztárséfekkel, exkluzív helyszínen, különleges kínálattal várják a hazai minőségi gasztronómiát keresőket a Séf Fesztiválon Tihanyban, a Belső-tónál augusztus 20. és 23. között.
A négynapos eseményen Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor gondoskodnak a kínálatról, a desszertet a Mihályi Patisserie biztosítja.
A szervezők ígérete szerint a Séf Fesztivál Tihanyban egyedülálló gasztroélményt kínál a letisztult, hazai alapanyagokból készült ételkülönlegességek, valamint a festői környezetben töltött társasági programok kedvelőinek. A reggeli, az ebéd és a vacsora külön jegyekkel látogatható majd. A jegy magában foglalja a teljes fogyasztást, a minőségi bor- és pezsgőkínálatot.
A rendezvény étel- és italkínálatát a séfek közösen állították össze, akik személyesen is jelen lesznek a rendezvény különböző napjain, hogy a napi kínálaton túl egy általuk az eseményre megálmodott és elkészített extra fogással is kedveskedjenek vendégeiknek.
"Amikor elkezdtük a program szervezését a négy séffel, arra kértük őket, hogy egy közös kínálatot állítsanak össze, melyben kizárólag kiváló minőségű magyar termékeket és alapanyagokat használnak – kezdi a fesztivál kínálatának részletezését Pongrácz Péter, a fesztivál igazgatója és alapítója. – Mindennap ugyanazzal a reggeli kínálattal, illetve azonos ebéd- és vacsorakínálattal várjuk a vendégeket. Az egyes séfek emellett egy-egy napon mindhárom étkezésen személyesen is megjelennek, és az ebéd, illetve a vacsora menüjében egy séfajánlattal is kedveskednek vendégeinknek."
A fesztivál első napján, augusztus 20-án érkezik így plusz fogásként Varju Viktor vasi pecsenyéje mangalica papszeletből, hideg krumplisalátával, pénteken Segal Viktor étele, a mangalica csorba, szombaton Wolf András mangalicapofa pörkölttel készül, a fesztivál zárónapján vasárnap pedig egy csodás desszert koronázza meg a programot: túrógombóc levendulás karamellizált sárgabarackkal, ahogy Széll Tamás készíti.
"A rendezvény megalkotásával egy olyan, hazai viszonylatban egyedülálló programot kívántunk létrehozni, amely a minőségi időtöltésről, a testi-lelki feltöltődésről, a nyugodt, beszélgetős összejövetelek, a varázslatos természeti környezet, valamint az ízletes ételek és italok élvezetéről szól, a fenntarthatóság és környezettudatosság elveivel összhangban. Kicsit olyan hangulata lesz, mintha a barátaid látnának vendégül rusztikus nyaralójukban. Asztalok várják majd a látogatókat. Ebből a szempontból azért ez az élmény, a fogások számát tekintve is inkább olyan lesz, mint egy komolyabb reggeli vagy vacsora a szabadban" – meséli a fesztiválról a társalapító, Piringer Patrícia.
A fesztivál különleges helyszíne az örökségvédelem részét képező egykori tihanyi apátsági majorság, a Magyar Képzőművészeti Egyetem művésztelepe, melyről csodás panoráma nyílik a tihanyi Belső-tóra. A fesztiválra érkezők parkolása a helyszín szomszédságában ingyenes. A szervezők nemcsak a kínálatot, de a helyszíni szolgáltatásoknál is törekednek a minőségre és az exkluzivitásra a mintegy háromezer négyzetméteres területen, emellett a jelenlegi vírushelyzet is azt teszi indokolttá, hogy egyszerre csak korlátozott számú vendég léphessen be. A jegyek megváltására ezért kizárólag online, elővételben van lehetőség, arra biztatnak mindenkit, időben gondoskodjon magának a jegy beszerzéséről.
A fesztivál étel- és italkínálata:
Reggeli:
- tihanyi rántotta kolbásszal, mangalica kolozsvári szalonnával, kápiával, újburgonyával
- szalámis és sonkás-sajtos szendvics friss paraszt kenyéren kerti zöldekkel
- grillezett padlizsán tatár gluténmentes friss pékáruval
- érlelt mangalica sonka paraszt sajttal
- mini kakaós csiga és lekváros batyu
- jégbe hűtött dinnyefalatok
- Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár
- Mayer szörpök
- Francois pezsgő
- kávé, ásványvíz, szóda
Ebéd-vacsora:
Grillételek:
- lassan sült mangalica tarja (pulled pork) félbarna parasztkenyérrel és kovászos uborkával
- pácolt mangalica oldalas hideg kapros vajtökfőzelékkel,
- meggyfán füstölt balatoni angolna savanyított rozmaringos gombafejekkel,
- racklett paraszt sajt dinnyés, paradicsomos, tokaji balzsamecetes friss salátával
- zöldségnyárs mézes páccal kenegetve
Bográcsételek:
- tihanyi marhagulyás
- lecsó mangalica grillkolbásszal
- cukkinis vega lecsó
- beregi csirkepörkölt krumplival
Továbbá:
- főtt kukorica sós vajjal
- fagylalt: levendulás citrom, és sós karamell a Mihályi Patteserie kínálatából
- desszert: erdei szedres pite és tihanyi kavics a Mihályi Patisserie kínálatából
- jégbe hűtött dinnyefalatok
- Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár
- Mayer szörpök
- Francois pezsgő
- a Bortársaság balatoni borai
- kávé, ásványvíz, szóda
Praktikus információk a fesztivállal kapcsolatban:
- Az egyes étkezések – a reggeli, az ebéd és a vacsora – külön jegyekkel látogathatóak. A jegyek a teljes fogyasztást magukban foglalják a felszolgált ételekből és italokból.
- A reggeli ára: 10 000 Ft/fő. Az ebéd és vacsora ára: 25 000 Ft/fő
- A felszolgált ételeket és italokat a reggeli esetében minden nap 9 és 11 óra között, az ebéd esetében 12 és 15 óra között, a vacsora esetében 18 és 21 óra között szervirozzák. A vendégek ezen időszakon belül bármikor érkezhetnek és beléphetnek a területre, de harminc perccel az adott étkezés vége előtt zárják a kapukat.
- Az esemény online regisztrációt, jegyrendelést és a részvételi díj befizetését követően látogatható. Jegyek a Broadway Jegyirodában valamint a www.broadway.hu jegyértékesítő hálózaton keresztül vásárolhatók.
- Részletes információk az esemény honlapján és közösségi felületein.
Ez is érdekelhet:
fesztivál | gourmet | gasztro | reggeli | vacsora
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!