Idén sem kell lemondania a gurmé közönségnek az együtt fesztiválozásról

Sztárséfekkel, exkluzív helyszínen, különleges kínálattal várják a hazai minőségi gasztronómiát keresőket a Séf Fesztiválon Tihanyban, a Belső-tónál augusztus 20. és 23. között.

A négynapos eseményen Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor gondoskodnak a kínálatról, a desszertet a Mihályi Patisserie biztosítja.

Varju Viktor és Széll Tamás

A szervezők ígérete szerint a Séf Fesztivál Tihanyban egyedülálló gasztroélményt kínál a letisztult, hazai alapanyagokból készült ételkülönlegességek, valamint a festői környezetben töltött társasági programok kedvelőinek. A reggeli, az ebéd és a vacsora külön jegyekkel látogatható majd. A jegy magában foglalja a teljes fogyasztást, a minőségi bor- és pezsgőkínálatot.

A rendezvény étel- és italkínálatát a séfek közösen állították össze, akik személyesen is jelen lesznek a rendezvény különböző napjain, hogy a napi kínálaton túl egy általuk az eseményre megálmodott és elkészített extra fogással is kedveskedjenek vendégeiknek.

"Amikor elkezdtük a program szervezését a négy séffel, arra kértük őket, hogy egy közös kínálatot állítsanak össze, melyben kizárólag kiváló minőségű magyar termékeket és alapanyagokat használnak – kezdi a fesztivál kínálatának részletezését Pongrácz Péter, a fesztivál igazgatója és alapítója. – Mindennap ugyanazzal a reggeli kínálattal, illetve azonos ebéd- és vacsorakínálattal várjuk a vendégeket. Az egyes séfek emellett egy-egy napon mindhárom étkezésen személyesen is megjelennek, és az ebéd, illetve a vacsora menüjében egy séfajánlattal is kedveskednek vendégeinknek."

A fesztivál első napján, augusztus 20-án érkezik így plusz fogásként Varju Viktor vasi pecsenyéje mangalica papszeletből, hideg krumplisalátával, pénteken Segal Viktor étele, a mangalica csorba, szombaton Wolf András mangalicapofa pörkölttel készül, a fesztivál zárónapján vasárnap pedig egy csodás desszert koronázza meg a programot: túrógombóc levendulás karamellizált sárgabarackkal, ahogy Széll Tamás készíti.

"A rendezvény megalkotásával egy olyan, hazai viszonylatban egyedülálló programot kívántunk létrehozni, amely a minőségi időtöltésről, a testi-lelki feltöltődésről, a nyugodt, beszélgetős összejövetelek, a varázslatos természeti környezet, valamint az ízletes ételek és italok élvezetéről szól, a fenntarthatóság és környezettudatosság elveivel összhangban. Kicsit olyan hangulata lesz, mintha a barátaid látnának vendégül rusztikus nyaralójukban. Asztalok várják majd a látogatókat. Ebből a szempontból azért ez az élmény, a fogások számát tekintve is inkább olyan lesz, mint egy komolyabb reggeli vagy vacsora a szabadban" – meséli a fesztiválról a társalapító, Piringer Patrícia.

A fesztivál különleges helyszíne az örökségvédelem részét képező egykori tihanyi apátsági majorság, a Magyar Képzőművészeti Egyetem művésztelepe, melyről csodás panoráma nyílik a tihanyi Belső-tóra. A fesztiválra érkezők parkolása a helyszín szomszédságában ingyenes. A szervezők nemcsak a kínálatot, de a helyszíni szolgáltatásoknál is törekednek a minőségre és az exkluzivitásra a mintegy háromezer négyzetméteres területen, emellett a jelenlegi vírushelyzet is azt teszi indokolttá, hogy egyszerre csak korlátozott számú vendég léphessen be. A jegyek megváltására ezért kizárólag online, elővételben van lehetőség, arra biztatnak mindenkit, időben gondoskodjon magának a jegy beszerzéséről.

A fesztivál étel- és italkínálata:
Reggeli:
  • tihanyi rántotta kolbásszal, mangalica kolozsvári szalonnával, kápiával, újburgonyával
  • szalámis és sonkás-sajtos szendvics friss paraszt kenyéren kerti zöldekkel
  • grillezett padlizsán tatár gluténmentes friss pékáruval
  • érlelt mangalica sonka paraszt sajttal
  • mini kakaós csiga és lekváros batyu
  • jégbe hűtött dinnyefalatok
  • Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár
  • Mayer szörpök
  • Francois pezsgő
  • kávé, ásványvíz, szóda
Ebéd-vacsora:

Grillételek:

  • lassan sült mangalica tarja (pulled pork) félbarna parasztkenyérrel és kovászos uborkával
  • pácolt mangalica oldalas hideg kapros vajtökfőzelékkel,
  • meggyfán füstölt balatoni angolna savanyított rozmaringos gombafejekkel,
  • racklett paraszt sajt dinnyés, paradicsomos, tokaji balzsamecetes friss salátával
  • zöldségnyárs mézes páccal kenegetve

Bográcsételek:

  • tihanyi marhagulyás
  • lecsó mangalica grillkolbásszal
  • cukkinis vega lecsó
  • beregi csirkepörkölt krumplival

Továbbá:

  • főtt kukorica sós vajjal
  • fagylalt: levendulás citrom, és sós karamell a Mihályi Patteserie kínálatából
  • desszert: erdei szedres pite és tihanyi kavics a Mihályi Patisserie kínálatából
  • jégbe hűtött dinnyefalatok
  • Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár
  • Mayer szörpök
  • Francois pezsgő
  • a Bortársaság balatoni borai
  • kávé, ásványvíz, szóda
Praktikus információk a fesztivállal kapcsolatban:
  • Az egyes étkezések – a reggeli, az ebéd és a vacsora – külön jegyekkel látogathatóak. A jegyek a teljes fogyasztást magukban foglalják a felszolgált ételekből és italokból.
  • A reggeli ára: 10 000 Ft/fő. Az ebéd és vacsora ára: 25 000 Ft/fő
  • A felszolgált ételeket és italokat a reggeli esetében minden nap 9 és 11 óra között, az ebéd esetében 12 és 15 óra között, a vacsora esetében 18 és 21 óra között szervirozzák. A vendégek ezen időszakon belül bármikor érkezhetnek és beléphetnek a területre, de harminc perccel az adott étkezés vége előtt zárják a kapukat.
  • Az esemény online regisztrációt, jegyrendelést és a részvételi díj befizetését követően látogatható. Jegyek a Broadway Jegyirodában valamint a www.broadway.hu jegyértékesítő hálózaton keresztül vásárolhatók.
  • Részletes információk az esemény honlapján és közösségi felületein.
Ez is érdekelhet:
Nagyvásznas moziélményre hívnak a Balaton partjára

Rendhagyó szabadtéri helyszíneken lehet filmezni.

Séf Fesztivál | vacsora | gasztro | széll tamás | segal viktor | varju viktor

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés