Az ételválasztás gyakran nem egy könnyű döntés, hiszen nemcsak a megfelelő helyet kell megtalálnunk, hanem az alapanyagokat is érdemes átgondolnunk, amikor az étlapon szereplő fogásokat áttekintjük. A szakácsok jelentős része például soha sem rendel csirkét, amikor ők maguk a vendégek. Ennek pedig több oka is van.
A csirkehús egy igen kényes alapanyag, amelyet könnyű elrontani, a tapasztalt séfek pedig pontosan tudják ezt. Mivel nem szeretnének rossz étkezési élményt okozni saját maguknak és minimalizálnák az ételmérgezés kockázatát is, ezért más alternatívákat keresnek az étlapokon.
Anthony Bourdain, a híres séf és író, már 1999-ben felhívta a figyelmet arra, hogy nem biztos, hogy jó ötlet csirkét enni egy étterembe. A tapasztalatai alapján ugyanis az
gyakran íztelen és száraz.
Vélekedésével pedig azóta is rengeteg szakmabeli ért egyet.
Az Egyesült Államok ráadásul statisztikát vezet az élelmiszerekkel kapcsolatos egészségügyi kockázatokról is. Eszerint döbbenetes tény, de igaz,
évente mintegy egymillió ember betegszik
meg a nem megfelelően tárolt, a nem megfelelő higiéniai feltételek miatt szennyezett, vagy helytelenül hőkezelt csirkehústól.
(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)
csirke | rendelés | soha | étterem | csirkehús | séfek
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!