Miért alkalmaznak spanyol belsőépítészeket a kiváló tervezőkkel bőven ellátott Hollandiában? Az amszterdami Nhow Hotel 24. emeletén nyílt Selva étterem extravagáns fotói megadják a választ.
Trópusi hatásokkal tarkított dél-amerikai konyhát visz az amszterdami Nhow Hotel 24. emeletén frissen megnyílt Selva étterem. Ennek megfelelően a beltér természetes anyagai, organikus formái buja, egzotikus atmoszférát teremtenek, az élményt pedig kiegészíti-kiterjeszti az ugyanazon az emeleten lévő, trópusi koktélokat kínáló Sonora koktélbár.
A barcelonai El Equipo Creativo belsőépítész csapatnak teljesen át kellett hangolnia a teret: a világhírű OMA iroda (Rem Koolhaas) tervezte házban a padlótól plafonig nyúló ablakok pompás kilátást nyújtanak Amszterdam külvárosaira, de túlságosan is ez került előtérbe.
Odabent egy rideg, indusztriális tér volt, így a fő cél ennek átalakítása volt, befogadó, dzsungelszerű környezetté, ami ellenpontozza a város keménységét.
Organikus ihletésű padló, dús növényzet és texturált faelemek kerültek be; a padokat és térelválasztókat folyékony formák alkotják. Ebből születik egy barátságos, felfedezésre csábító erdőszerű hangulat.
A mennyezet vegetációja egy „trópusi folyót” rejt, amelyet csillogó üveglámpák vesznek körül, a fémek, üvegek, kerámiák fényvisszaverő felületei fokozzák az esőerdő hangulatot, de az épület üveghomlokzatára is utalnak. Trópusi gyümölcsöket és madarakat idéznek a bútorok élénk színei, míg a színes csempék a latin-amerikai textilekre emlékeztetnek.
Ha nem lenne még elég energia itt, a központi bár mindent áthat: elevenségével, nyitott konyhájával lüktetővé teszi az egész helyiséget.
Az említett padlótól mennyezetig üveghomlokzatot részben eltakarják a fonott kötélből és fából készült panelek, amelyek levelekhez hasonlóan szűrik a napfényt és hangulatos árnyékokat hoznak létre. Hát így jön létre egy trópusi esőerdő Amszterdamban, 24 emelet magasan.
Aztán ha mindez meghozza a hangulatot egy valósi trópusi nyaraláshoz, Amszterdamból közvetlen járattal utazhatunk erre a szigetre, ami mindenképpen szerepel az „egyszer látni kell” listán, azt is leírjuk, hogy miért.
(Forrás: El Equipo Creativo, fotók: Adrià Goula)
étterem | lista | Amszterdam | el equipo creativo | dizájn | nagy sztori

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!