Close
Egy vagány fekete csíkkal csináltunk audiofil élményszobát a nappalinkból

Egy vagány fekete csíkkal csináltunk audiofil élményszobát a nappalinkból

Azóta mondjuk nem is nagyon jöttünk el otthonról.

Ha kizárólag vízállásjelentést hallgatunk a rádión és képújságot nézünk a tévén, csak az információ számít, teljesen mindegy, milyen minőségben olvassák a centimétereket, és elég szépen kijönnek-e a Commode–64-gyel komponált hangok. Nem tudjuk, te hogy vagy vele – sőt, azt se, létezik-e még képújság –, mi sokkal inkább zenét hallgatunk és filmeket nézünk, ezeknél pedig az élmény alapvető része a hangzás.

Egy hangszóró nem hangszóró, két hangszóró nem térélmény, ezért kell bekábelezni a szobát és körbepakolni a hangfalakat, ha a házimozi szintjét tényleg közelíteni akarjuk a rendes moziélményhez. Illetve… nem kell!

Ha azt mondjuk, elég egyetlen cucc, ami ugyanazt tudja – csak a hifi- és házimozirendszerek úgy 98 százalékánál jobban –, látszólag felülírjuk mindazt, amit eddig írtunk. Ha pedig eláruljuk, hogy valójában ez az egy cucc tizenhárom hangszórót jelent, akkor a minőség már elképzelhető, a térhatás viszont nehezen.

Nem elképzelni kell, hanem hallani: a Sennheiser AMBEO Soundbar leviszi a hajad, ha azt szeretnéd. Lágyan és kristálytisztán szól, ha úgy állítod be, döng, ha döngeted, és mindezt körülötted, miközben az egyébként lakberendezési dizájntárgynak is hibátlan hangsugárzó értelemszerűen csak előtted van.

A gép képes letapogatni a nappalid és a hangvisszaverő felületeit, és virtualizációs technológia segítségével ennek megfelelő 3D-hangzást hoz létre az öt stúdióminőségű magassugárzó, a hat mélysugárzó és a két középsugárzója segítségével. Ha ilyen egy virtuális hangfalrendszer, teregesse szét a hangfalakat a szobában az, aki rakodni jobban szeret, mint zenét hallgatni vagy filmet nézni.

Kipróbáltuk – nagyjából annyi meló volt beüzemelni, mint bedugni egy jack dugót –, aztán a telefonunkról töltött Smart Control applikációval hangmérnökösdit játszottunk, de leginkább csak meghallgattuk a kedvenc számainkat úgy, hogy minden hangszer pontosan úgy szóljon, ahogy a zeneszerző megálmodta, csak közben senki nem ordította a fülünkbe hangosan a refrént, és nem öntöttek le sörrel.

Utána átkapcsoltunk film módra: nem igaz, hogy így még nem hallottunk lövéseket, feszült párbeszédeket és szerelmi vallomásokat, mert jártunk már moziban, igaz, akkor volt a lábunkon cipő, és elég suttyónak néztek volna, ha felvesszük a telefont, amikor csörög. Otthon azért kicsit más.

A kompatibilitáson sem bukik el a Soundbar: kezeli a Dolby Atmos, a DTS:X és az MPEG-H hangformátumokat, a sztereóból és 5.1-es formátumú tartalmakból káprázatos 3D-t csinál, támogatja a legújabb HDMI szabványokat (eARC és Dolby Vision), kompatibilis a 4K passthrough technológiával, beépített Bluetooth-a és Chromecastja van, az app pedig iOS-re és Androidra is letölthető.

Mi kell még? Hát, bő 800 ezer forint – akkor viszont a nappalidból egy koncertterembe sűrített mozi lesz, az pedig elég menő.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a Sennheiser.

FOLYTASD EZZEL
A kávéfüggők legjobb barátja ez a hordozható kávéfőző
A Louis Vuitton új, vezeték nélküli hangszórója luxusszintre emeli a zenehallgatást
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom