Close
Gyönyörűen használja a shaker stílus elemeit ez a mexikói hotel

Gyönyörűen használja a shaker stílus elemeit ez a mexikói hotel

A puritánnál is puritánabb keresztény amerikai stílus tökéletesen illik a modern térbe.

Az Ambrosi Erchegaray építésziroda alakított át hotellé egy 19. századi épületet Mexikóvárosban, méghozzá igen szokatlan hozzányúlással: a shakerek esztétikáját használták a szobák kialakításánál. A szobákat cikkcakkos lépcsősor köti össze nagyon szellősen, a huszonöt hálószobában pedig a modern minimalizmus shaker elemekkel vegyített terei várnak.

A shakerek egy 1747-ben alakult keresztény szekta, akiket aszketikus életmódjukról ismerünk, dizájnban pedig a teljesen puritán, díszítésmentes bútorkészítés jellemzi őket.

Nagyon jellegzetes shaker elem, hogy az összes bútor fából készül és szinte minden könnyű bútor, amit épp nincs használatban, fogasokon fellógatható a falra – ezt itt is előszeretettel alkalmazták a tervezők és valóban nagyon-nagyon jól passzol a kortárs jegyekhez.

A Círculo Mexicano hotelben a tetőteraszon alakították ki a közösségi helyeket, így a medencét és egy pop-up éttermet is, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra.

(Fotók: Sergio López, Grupo Habita)

keresztény | dizájn | szekta | shaker | hotel

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram