Close
Gyönyörűen használja a shaker stílus elemeit ez a mexikói hotel

Gyönyörűen használja a shaker stílus elemeit ez a mexikói hotel

A puritánnál is puritánabb keresztény amerikai stílus tökéletesen illik a modern térbe.

Az Ambrosi Erchegaray építésziroda alakított át hotellé egy 19. századi épületet Mexikóvárosban, méghozzá igen szokatlan hozzányúlással: a shakerek esztétikáját használták a szobák kialakításánál. A szobákat cikkcakkos lépcsősor köti össze nagyon szellősen, a huszonöt hálószobában pedig a modern minimalizmus shaker elemekkel vegyített terei várnak.

A shakerek egy 1747-ben alakult keresztény szekta, akiket aszketikus életmódjukról ismerünk, dizájnban pedig a teljesen puritán, díszítésmentes bútorkészítés jellemzi őket.

Nagyon jellegzetes shaker elem, hogy az összes bútor fából készül és szinte minden könnyű bútor, amit épp nincs használatban, fogasokon fellógatható a falra – ezt itt is előszeretettel alkalmazták a tervezők és valóban nagyon-nagyon jól passzol a kortárs jegyekhez.

A Círculo Mexicano hotelben a tetőteraszon alakították ki a közösségi helyeket, így a medencét és egy pop-up éttermet is, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra.

(Fotók: Sergio López, Grupo Habita)

FOLYTASD EZZEL
A Covid óta mindenki ezt keresi: sokszor többet ér a lakásunk, ha ezzel az egy dologgal rendelkezik
Így flörtöl a beton a terméskővel a hegyek lábánál fekvő portugál tanyán
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom