Close
Kagylóhéjból készült stílusos védősisak teheti trendivé a halászatot

Kagylóhéjból készült stílusos védősisak teheti trendivé a halászatot

A Shellmet névre hallgató védősisak-kollekciót kifejezetten a halászok számára alkották meg kagylóhéjakból.

A tokiói TBWA\Hakuhodo ügynökség és a Koushi Chemical műanyaggyártó kollaborációjából született meg a Shellmet. A hulladék kagylóhéjakból és újrahasznosított műanyagból készült védősisakokat a japán Sarufutsu falu halászközösség tagjai kapták meg.

A tervezők azért választották egyik alapanyagnak a fésűkagylót, mert ez a japánok által leggyakrabban fogyasztott kagylóféle, amiből hatalmas mennyiségű hulladék keletkezik. A cél az volt, hogy ezeket új erőforrássá alakítsák.

Az előállításhoz kifejlesztett anyagot Shellscticnek nevezték el.

A Shellstic előállítása során a kagylókat sterilizálják, finomra zúzzák, majd összekeverik a műanyaggal, hogy aztán sisakformába öntsék.

A különböző színeket ásványi és szintetikus pigmentekből állítják elő,

így lehetővé vált az, hogy a sisakok rózsaszín, óceánkék, homok, természetes kagylóhéj és mélyfekete színben is megvásárolhatóvá váljanak.

A különleges védősisak formája és bordázata a fésűkagylók szerkezetét idézi, amely nemcsak látványos,

de strapabíróvá is teszi a kiegészítőt.

Bár a sisakot eredetileg Sarufutsu halászainak tervezték, kerékpáros sisakként vagy katasztrófavédelmi munkák során hagyományos védősisakként is használható és hamarosan kereskedelmi forgalomban is megvásárolható lesz.

(Forrás: Dezeen, fotók: Junya Taguchi)

japán | kagyló | sisak | védősisak

FOLYTASD EZZEL

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Így néz ki Jennifer Lopez 15 milliárd forintos villája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram