Close
A kagylóház és az év amerikai otthona is a miénk lehet – Különleges Airbnb-lakások

A kagylóház és az év amerikai otthona is a miénk lehet – Különleges Airbnb-lakások

Miért is akarnánk egy unalmas szállodában eltölteni a napjaink egy részét, ha kagylóházban, vagy az izlandi sarki fényt láttatni engedő Airbnb-lakásban is álomra hajthatjuk a fejünket? Mutatunk öt, nem szokványos házat szerte a nagyvilágból.

Egy kagylóház Mexikóban

Igazán egyedi menekülési útvonalat kínál a Karib-tenger partján felhúzott, négy vendégre idealizált, szokatlan formájú ingatlan, melyet Eduardo Campo építész és festőművész testvére álmodott meg ilyennek.

Nem csak kívülről, hanem belülről is olyan érzésünk támad, mintha egy kagylóban élnénk, a bútorokban ugyanis visszaköszönnek a jellegzetes formák.

Nem árt odafigyelni a bulizással, mert a tulajok a szomszédban élnek, mindenesetre a sziget egyik legszebb strandjára csodás kilátást biztosító kagylóházban privát medence, két gigantikus ágy, valamint grillsarok járul hozzá a tökéletes pihenéshez.

Ár: 74 992 Ft/éjszaka

Beach house Dél-Afrika szikláin

Minden oldalról üvegablakokkal határolt környezettudatos ház ez Fokvárosban, ami egyrészt nagyszerű, mert mindent látni a környékből, másrészt nem az, hiszen elrejtőzni kicsit bajosabb.

A pazar tengerparti kilátást biztosító három hálószobás otthon valamennyi helyiségéből élvezhető a panoráma, legyen az a konyha vagy akár a mosdó.

Külön elkerített rész jut a szórakozásra, ahol pezsgőfürdőben lehet élvezni a dél-afrikai naplementét.

Ár: 239 424 Ft/éjszaka

Egyszerű vidéki villa Portugáliában

A tradicionális vidéki Portugália élményéért a Duoro folyó partján felhúzott parasztházig érdemes utazni.

A gyönyörűen felújított épülethez saját sós vizű medence dukál, de leginkább a folyót és a környező hegyeket láttatni engedő panorámája miatt jönnek ide a nyugalmat keresők.

A villában kilenc vendég fér el kényelmesen, akiket négy hálószobában lehet elhelyezni, amikor épp nem a hatalmas teraszon, vagy a jacuzziban pihennek.

Ár: 90 128 Ft/éjszaka

Búvóhely a kaliforniai sivatagban

A napfényes, ám de vad kaliforniai sivatagban rejtőzik ez a nyers ipari esztétikát a környezetbarát technológiával összekapcsoló kis gyöngyszem.

Illetve, nem is annyira kicsi, mert négyen komfortosan érezhetik magukat.

Nem véletlenül választotta a mértékadó Los Angeles Times és a Dwell is az Államok egyik legjobb otthonának, a rendkívül világos, napelemekkel működő, természetközeli pazar házat.

Ár: 97 953 Ft/éjszaka

Formás faház a jégszigeten

Egy falatnyi Izland kapható a tűz és a jég szigetének északi részén. Akureyri exkluzív lakókörnyezetében, a várostól mindössze tíz percre fekszik ez a két hálószobás, kívülről szimpla faháznak tűnő modern lakás.

Csendes légkört és az érintetlen természet közelségét kínálja a szokásos csodás kilátással az öbölre és persze a hegyekre.

Télen a sarki fény megpillantása, nyáron az éjféli nap élménye adja az átmeneti bérlőnek az extra emlékeket.

Ár: 44 852 Ft/éjszaka

Ez is érdekelhet: 

(Fotók: airbnb.com)

portugália | mexikó | kalifornia | izland | dél-afrika

FOLYTASD EZZEL

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram