Close
Látványos fényképek mutatják meg, mit jelent a magány a természetben

Látványos fényképek mutatják meg, mit jelent a magány a természetben

Karim Amr fotósorozata egészen különleges oldaláról, a magány szemszögéből örökíti meg Egyiptom piramisait és a végtelenbe nyúló sivatagát. A művész arra törekszik, hogy képei jól megkülönböztethetők legyenek a tipikus utazási fotóktól. 

Egy-egy magányos alak, fa vagy a hold jelenik meg csupán a képeken a monumentális természeti és épített környezetben, hogy szimbolizálják a sivatag arcul csapó magányát.

A látványos felvételek között vannak olyanok, amelyeken a gízai piramisok hármasa emelkedik ki a homályos horizontból, máshol pedig a végtelen dűnék töltik ki az egész képet.

Szintén különleges az a fénykép, amelyen a horizontot markáns színblokk határolja.

A fotósorozat bemutatásának ideje egybeesik az Antoine de Saint-Exupéry, A kis herceg című alkotásából nyílt tárlat megnyitásával. Az író munkásságát és életét nagyban befolyásolta az afrikai sivatagban eltöltött idő, melyet a világ leggyönyörűbb és legszomorúbb tájának tartott.

A Karim Amr által készített tájábrázolás erősen párhuzamba állítható Saint-Exupéry vázlataival és üres tereivel.

(Forrás: Designboom, fotók: Karim Amr)

fotósorozat | fénykép | gíza | fotóművész | Egyiptom

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom