Close
Látványos fényképek mutatják meg, mit jelent a magány a természetben

Látványos fényképek mutatják meg, mit jelent a magány a természetben

Karim Amr fotósorozata egészen különleges oldaláról, a magány szemszögéből örökíti meg Egyiptom piramisait és a végtelenbe nyúló sivatagát. A művész arra törekszik, hogy képei jól megkülönböztethetők legyenek a tipikus utazási fotóktól. 

Egy-egy magányos alak, fa vagy a hold jelenik meg csupán a képeken a monumentális természeti és épített környezetben, hogy szimbolizálják a sivatag arcul csapó magányát.

A látványos felvételek között vannak olyanok, amelyeken a gízai piramisok hármasa emelkedik ki a homályos horizontból, máshol pedig a végtelen dűnék töltik ki az egész képet.

Szintén különleges az a fénykép, amelyen a horizontot markáns színblokk határolja.

A fotósorozat bemutatásának ideje egybeesik az Antoine de Saint-Exupéry, A kis herceg című alkotásából nyílt tárlat megnyitásával. Az író munkásságát és életét nagyban befolyásolta az afrikai sivatagban eltöltött idő, melyet a világ leggyönyörűbb és legszomorúbb tájának tartott.

A Karim Amr által készített tájábrázolás erősen párhuzamba állítható Saint-Exupéry vázlataival és üres tereivel.

(Forrás: Designboom, fotók: Karim Amr)

Egyiptom | fotó | fénykép | gízai piramisok | priamisok

FOLYTASD EZZEL

Ebben az egyszerű, de imádnivaló látványban már két éve nem volt részünk

Több mint 55 milliárd forintnyi műkincset foglaltak le Putyin kedvenc építészétől

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom