Close
Látványos fényképek mutatják meg, mit jelent a magány a természetben

Látványos fényképek mutatják meg, mit jelent a magány a természetben

Karim Amr fotósorozata egészen különleges oldaláról, a magány szemszögéből örökíti meg Egyiptom piramisait és a végtelenbe nyúló sivatagát. A művész arra törekszik, hogy képei jól megkülönböztethetők legyenek a tipikus utazási fotóktól. 

Egy-egy magányos alak, fa vagy a hold jelenik meg csupán a képeken a monumentális természeti és épített környezetben, hogy szimbolizálják a sivatag arcul csapó magányát.

A látványos felvételek között vannak olyanok, amelyeken a gízai piramisok hármasa emelkedik ki a homályos horizontból, máshol pedig a végtelen dűnék töltik ki az egész képet.

Szintén különleges az a fénykép, amelyen a horizontot markáns színblokk határolja.

A fotósorozat bemutatásának ideje egybeesik az Antoine de Saint-Exupéry, A kis herceg című alkotásából nyílt tárlat megnyitásával. Az író munkásságát és életét nagyban befolyásolta az afrikai sivatagban eltöltött idő, melyet a világ leggyönyörűbb és legszomorúbb tájának tartott.

A Karim Amr által készített tájábrázolás erősen párhuzamba állítható Saint-Exupéry vázlataival és üres tereivel.

(Forrás: Designboom, fotók: Karim Amr)

fotó | fotóművész | priamisok | gízai piramisok | Egyiptom

FOLYTASD EZZEL

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Párizs főpolgármestere nagy port kavaró bejelentést tett: szerinte minden orosz részt vehetne az olimpián

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram