Close
Hivatalosan kormányzati pozícióvá vált a sörkóstolás ebben a városban

Hivatalosan kormányzati pozícióvá vált a sörkóstolás ebben a városban

Az „ale kóstoló” munkakörét már a városi charta is rögzítette 1272-ben, most ismét hivatalossá tették.

Idén ünnepli alapításának hétszázötvenedik évfordulóját Congleton, ahol a sörgyártást már évszázadokkal ezelőtt olyan komolyan vették, hogy az 1272-es városi chartájukban is rögzítették az azzal kapcsolatos szabályokat. Ekkor hirdették meg a sörkóstoló munkakörét is, amelyet

most, a jubileum alkalmából ismét kormányzati pozíciónak ismertek el ideiglenesen.

A város alapító okirata szerint négy tisztségviselőt kell kinevezniük, akik a települést irányítják. Ide tartozik a polgármester mellett a városi kiáltó, az adósságbehajtó és a sörkóstoló.

Az ünnepi évforduló tiszteletére a pozíció betöltésére egy igazi söripari veteránt kértek fel.

Évszázadokkal ezelőtt a sörkóstoló munkája rendkívül fontos volt. Mivel a víz nem volt biztonságos, így a város lakosai,

még a gyerekek is alacsony alkoholtartalmú sört fogyasztottak.

A sörkóstoló egyfajta minőségellenőrként ügyelt arra, hogy az előállított italok megfeleljenek a kereskedelmi szabványoknak, megfelelő mennyiségű és minőségű összetevőket tartalmazzanak és ne árulják azokat túlságosan drágán.

Ha valaki ezeket a szabályokat megszegte, pénzbüntetésre számíthatott.

2022-ben azonban a sörkóstoló szerepe sokkal korlátozottabb lesz, bírságot nem oszthat ki és természetesen senkit sem küldhet börtönbe. A söriparban eltöltött harmincöt éves pályafutását arra fogja felhasználni, hogy népszerűsítse Congleton kiváló kocsmáit és sörházait. A nyugalmazott sörgyáros egy évig tölti be a pozícióját, munkaidejében pedig tradicionális viseletet fog hordani.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Így tárold a banánodat, hogy ne barnuljon be
Olaszország legismertebb sörmárkája saját bárt és éttermet nyitott Rómában
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom