Close
Sound dizájn teszi igazán különlegessé a perzsa bélyegeket

Sound dizájn teszi igazán különlegessé a perzsa bélyegeket

Dan Castro pörgős, látványos videót állított össze egy rendkívül átfogó iráni bélyeggyűjteményből. És ha már, effektekkel is felturbózta, hogy igazán vagány legyen.

Az eredeti koncepció Sara Jamshiditől származik, aki iráni bélyegek segítségével mesélt el jobbára politikai történeteket. A Projekt M az identitás kérdését vizsgálta, az egyik sarokköve az 1979-es iszlám forradalom volt, amely után a külföldre menekültek a családtagjaiktól kapott levelekből kaptak képet az ország mindenkori állapotáról, a bélyegek révén szó szerint is. Másfelől a kormány tudatosan rájátszott a bélyegdizájnra, amivel a helyiek identitását próbálta formálni, másrészt imázst épített külföldön.

„Mi lenne, ha egy ország életéről kizárólag a bélyegarchívuma révén tájékozódhatnánk?” – tette fel a kérdést Jamshidi.

„Mennyire pontosan adná vissza egy ilyen gyűjtemény az ország történelmét, kultúráját, az emberek identitását?” Ha úgy vesszük, ebben a kérdésben Dan Castro videója még messzebb megy, mert önmagában nem ad támpontokat, csak egy nagyon erős hangulatot, ami valóban működik, és szinte önálló életre kel.

És ha a videó kedvet csinált az iráni kultúra egy merőben másik szegletéhez, akkor az egészen különleges helyi sóról írt cikkünket is érdemes átböngészni.

bélyeg | sound design | irán | bélyeggyűjtemény | video

FOLYTASD EZZEL

Így ébred fel álmából a világ egyik legszegényebb országa

Látványos videó mutatja be, hogy a síelés a természet törvényeit áthágó spontán varázslat

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram