Close
A világ első vízi indítóállomása hamarosan már utasokat küldhet a sztratoszférába

A világ első vízi indítóállomása hamarosan már utasokat küldhet a sztratoszférába

A Space Perspective tervei szerint 2023 elején tesztrepülésre indítja az MS Voyagert, vagyis a világ első vízi indítóállomásást, ezzel párhuzamosan pedig megkezdi a Neptun nevű űrhajó tesztelését is. A hatalmas ballonra hasonlító pilótafülke 2024-ben már a sztratoszférába vinné hatórás utak során az érdeklődőket.

Az indítóállomásként funkcionáló Voyager-t úgy tervezték, hogy szárazföldről és vízről egyaránt lehetőséget biztosítson a Neptun felbocsátására. A 2024-es első repülések várhatóan egy floridai szárazföldi indítóállomásról valósulnak majd meg, de

a cég hosszú távú terve az, hogy az utazás a világ bármely pontjáról is kivitelezhető legyen.

Jane Poynter társalapító és vezérigazgató úgy nyilatkozott, mindig is az volt az elképzelésük, hogy egyedülálló lehetőségeket biztosítsanak arra, hogy az érdeklődők megtekinthessék a világ leghihetetlenebb természeti jelenségét, például

az északi fényt, a Bahamák körüli mélykék tengereket, az olasz csizmát, vagy a Nílus deltáját.

A tengeri űrkikötő, mint az MS Voyager, ezt lehetővé teszi.

Ráadásul az időjárási körülmények függvényében tovább is állhatnak majd, így a működés egész évben megvalósítható más-más területen, de igazodnak majd a napszakokhoz is, beleértve a napkeltét és a napnyugtát, valamint a hihetetlen csillagleseket is.

A cég állítása szerint már több mint ezer jegyet értékesítettek a jövőbeli útjaikra, amelyek most százhuszonötezer dollárba, vagyis megközelítőleg ötven millió forintba kerülnek.

(Forrás: RobbReport, fotók: Space Perspective)

űrhajózás | space perspective | űrhajó | ms voyager

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram