Kompromisszummentes ebédmenü, melyben a lehető legjobb minőségű alapanyagokból, gondosan készített és az estéhez képest egy árnyalattal egyszerűbben tálalt fogásokat találunk. Ezt kínálja idei újdonságként a Spago Budapest, ahol ebédidőben teljesen más élményben lesz része a vendégeknek, mint az esti vacsora mellett, miközben az éttermet jellemző magas minőségből nem adnak lejjebb. Az újítással részben a törzsvendégek kívánságának is eleget tesz Budapest legjobb luxusszállodája, hiszen ők kifejezetten kérték, hogy ebédidőben is látogathassák kedvenc helyüket.
A Spago Budapest nem szorul hosszabb bemutatásra. A világ hatodik leggazdagabb séfjének birodalma világszerte több mint száz éttermi egységet ölel fel, a Wolfgang Puck Fine Dining Group ékkövének számító Spago első európai étterme több mint két évvel ezelőtt nyitott meg Budapesten, a Matild Palotában. Wolfgang Puck és csapata folyamatosan felügyeli az éttermet, és együttműködik a helyi séffel, Szántó Istvánnal.
Ott vannak minden egyes újítás bevezetésénél, és képviselik azt, amit a Hollywood Boulevardon saját csillaggal is büszkélkedő séflegenda a legfőbb értéknek tart éttermeiben: „A legfontosabb, hogy a vendégeket boldoggá tegyük, mindegy hol vagyunk jelen a világban. Nem számít más, csak az, milyen vendégélményt nyújtunk.” A budapesti étterem nyitása óta eltelt időszak legfőbb eredménye, hogy nemcsak a turisták, de a helyi közönség törzshelyévé is vált.
Az étterem alapanyag-központú fúziós konyhát visz és innentől fogva ebédidőben is kiváló választásnak bizonyul majd. – Ebédidőben is érdemes betérni hozzánk. Teljesen új arcát mutatja az éttermünk ilyenkor, nemcsak a nappali időszak, hanem az ételeink kialakítása szempontjából is. Könnyedebb, frissen, gyorsan elkészíthető, tartalmas fogásokkal várjuk vendégeinket – mondta Szántó István, a Spago Budapest Executive Chef-je, aki szerint az ideális ebédnek egyszerűnek, könnyűnek, finomnak kell lennie.
– Tetsu Yahagi, a Wolfgang Puck Fine Dining Group kulináris fejlesztési igazgatója rendszeresen jön hozzánk, amikor egy új fejezet kezdődik az étterem életében. Az ő javaslatára, bár átemeltünk a vacsorából néhány jellegzetes ételt, amit mindenki szívesen kipróbálna akár ebédre is, de új választékkal is előálltunk – tette hozzá.
Az ételek között házi készítésű tésztákkal, széles saláta és pizzaválasztékkal, illetve egy-két klasszikus Spago-fogással lehet találkozni a változatos előétel-kínálat mellett. Az ebédmenün megtalálhatjuk az olyan közönségkedvenc Spago-klasszikusokat is, mint a fűszeres tonhaltatár vagy a híres füstölt lazacos pizza.
– Szerettük volna, ha az esti étlap már felvillan némileg a déli kínálatban is. Ami számunkra a legfontosabb, hogy akármikor is érkezik a vendég, a legjobb összetevőkből készült ételeket fogyaszthassa. A minőség ugyanaz – mondta Tetsu Yahagi, aki két hetet töltött együtt a csapattal az új menü kidolgozása közben és olyan fogásokat álmodott meg a csapattal közösen, mint a grillezett Angus-steak saláta vagy a kézzel vágott papardelle gombával.
Újdonság a menüben a faszénen grillezett Spago Burger, ami a Los Angeles-i egységben is nagy kedvenc. A hamburgerbuci házi készítésű, saját szósszal tálalják, a húspogácsa első osztályú, érlelt amerikai marhahúsból készül.
Emellett természetesen a hagyományos ételek is megjelennek ez étlapon, úgymint a bécsi szelet osztrák burgonyasalátával, vagy a serpenyőben sült csirkemell supreme.
További újdonságként még két vegetáriánus étel is felkerült a menüre, amivel nemcsak a vegetáriánusoknak szeretne kedvezni az étterem, hanem azoknak is, akik ebédidőben egy könnyedebb fogásra vágynak: az izgalmas shiitake gomba tostada előételként, vagy a miso mázas zeller “steak” főételként.
A változatosság mellett volt még egy fontos szempont az ebédmenü kialakításakor és ez nem más, mint az időfaktor. Az üzleti negyed közepén elengedhetetlen, hogy ne csak minőségi, de gyors kiszolgálást is kapjanak a Spagóba betérő üzletemberek, akik sok esetben egy ebéd közben bonyolítják le tárgyalásaikat. Számukra alkotta meg az étterem az ebédmenün belül az Expressz Ebéd szekciót, ahol vállalják, hogy egy óra alatt alatt asztalra kerül három fogás, mindez fix áron. – Az adagjaink híresek arról, hogy igen bőségesek, de ebben az Expressz Ebéd kategóriában ügyeltünk arra, hogy a három fogás pont jólesően tegyen ki egy teljes ebédet – mondta Szántó István.
A közönség kérésére bevezetett ebédmenü a tervek szerint szezononként, illetve a vendégek visszajelzése alapján fog változni, és üde színfoltként jelenik meg a főváros hasonló kínálatai között.
újdonság | ebédmenü | szántó istván | budapest | étterem
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!