Ez az a két éttermi hiba, amit a turisták leggyakrabban elkövetnek Spanyolországban

Idegen országba történő utazás előtt fontos megismerkedni a helyi szabályokkal és szokásokkal. A kulturális különbségek ismerete nemcsak abban segíthet, hogy tiszteletben tarthatjuk a helyi hagyományokat, hanem hosszú távon pénzt is megtakaríthatunk.

Ilyen-olyan apróságok miatt a turisták ugyanis gyakran "kilóghatnak a sorból", ami jóval kiszolgáltatottabbá teheti őket. Elég egy-két apróság és máris nyilvánvalóvá válik a helyeik számára, hogy külföldivel akad dolguk.

Spanyolországban például az éttermek nem szolgálnak fel ebédet délidőben – ha mégis, jobb inkább elkerülni azokat a helyeket.

A spanyolok csak a délután fél háromtól négyig terjedő időszakban fogyasztják el a második étkezésüket, vagyis ha egy vendéglátóhely ennél jóval korábban kinyit, akkor valószínűleg turistacsapdáról van szó.

Éppen ezért ajánlott olyan éttermeket keresni, ahol helyiek is megfordulnak, illetve távolmaradni minden olyantól, ahol vacsorára paellát kínálgatnak, mivel ezt az ételt általában csak ebédre szokták rendelni. A turistacsapda másik "bizonyítéka", ha az ételekről készült fotók kint vannak a bejáratnál.

Sajnos nem ritka, hogy egyesek kihasználják a külföldiek tudatlanságát, ahogyan nemrég egy nő is megdöbbent, miután extra díjat számoltak fel neki a "napos asztalért." Egy másik turistának pedig azt mondták, hogy "nem ülhet egyedül", ezért elküldték egy étteremből, mivel nem egy csoport tagjaként érkezett.

A spanyolok hosszú évek óta hírhedtek a szuperkésői, általában este tíz körüli vacsoraidejükről, valamint a délutáni sziesztájukról. Ilyenkor a legtöbb üzlet és vállalkozás általában két órára bezár, hogy az alkalmazottak kipihenhessék magukat. Ezen szokásoknak azonban semmi közük sincs a laza és nyugodt kultúrához, sokkal inkább a történelemhez.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

külföld | étterem | spanyolország | vendéglátás | hiba

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom