Close
Negyedik hullám: két szomszédos országunkat magas kockázatúnak sorolták be

Negyedik hullám: két szomszédos országunkat magas kockázatúnak sorolták be

A spanyol egészségügyi minisztérium frissítette a magas kockázatú országok listáját – ezek azok a területek, ahonnan a beutazókra szigorúbb korlátozások vonatkoznak.

Hétfőtől az Ausztria és Horvátország egész területéről érkező utazóknak védettségi igazolást vagy negatív Covid–19-tesztet kell bemutatniuk. Korábban csak a két országnak egy-egy régióját sorolták magas kockázati kategóriába, most ezt terjesztették ki azért, mert mindkét országban jelentősen megnőtt a koronavírus-fertőzöttek száma. A WHO adatai szerint a 8,8 millió lakossal rendelkező Ausztriában vasárnapról hétfőre 1339 esetet regisztráltak. A négymilliós Horvátországban ugyanebben az időszakban 139 pozitív beteget találtak.

Románia Bucureşti-Ilfov régióját augusztus 30. óta szintén magas kockázatú régiónak minősítették, ugyanakkor Finnország nagy részét eltávolították erről a listáról, csak Helsinki-Uusimaa, Etelä-Suomi, Länsi-Suomi és Pohjois-ja Itä régiók maradtak fent rajta. Finnország többi részéről érkező utazók anélkül léphetnek be Spanyolországba, hogy rendelkezniük kellene az immunitásukat igazoló tanúsítvánnyal vagy a negatív teszteredménnyel.

Spanyolország magas kockázati besorolású listáján maradt még többek között Belgium, Bulgária, Ciprus, Dánia, Észtország, Franciaország és Olaszország számos régiója, Németország, Görögország, Izland, illetve  Írország. Magyarország nem szerepel rajta.

Mindeközben máshol is a szigorítás mellett döntöttek. A szlovén kormány már az országon való áthaladáshoz is védettségi igazolványt kér, az erre vonatkozó rendelet szeptember 6-án lép életbe.

(Forrás: schengenvisainfo, fotó: Getty Images)

utazás | covid | covid-19 | spanyolország | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Ciprus elvesztette orosz és ukrán turistáit, most a zöldeket akarja megszólítani

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram