Close
Szeptember hatodikával életbe lép a jogszabály, ami alapján védettségi igazolvány kell az átutazáshoz Szlovéniában

Szeptember hatodikával életbe lép a jogszabály, ami alapján védettségi igazolvány kell az átutazáshoz Szlovéniában

Egy héttel elhalasztották a rendeletet.

A szlovén kormány újabb egy héttel elhalasztotta azt a rendeletét, amely szerint védettségi igazolást kell felmutatniuk a határon azoknak a külföldi állampolgároknak, akik átutaznak az országon – írta vasárnap a helyi sajtó.

Így hétfő helyett az új jogszabály majd csak szeptember 6-án lép életbe.

További határátlépési könnyítésekről is döntött a kabinet; a szomszédos országokban a határmentén élő diákoknak sem lesz szükségük védettségi igazolásra, ha Szlovéniában járnak iskolába, és két órán belül elhagyják az országot.

Ljubljana ugyanakkor újabb tevékenységet kötött védettségi igazoláshoz. Tizenöt év felett csak azok sportolhatnak, járhatnak edzésekre, akik be vannak oltva, átestek a fertőzésen, vagy negatív tesztet tudnak felmutatni.

Janez Jansa szlovén kormányfő hétvégén Twitter-bejegyzésében azt írta: amint elérik Szlovéniában a hetvenszázalékos átoltottságot, Dániához és az Egyesült Királysághoz hasonlóan megszüntetnek minden korlátozást, beleértve a védettségi igazolások szükségességét is.

“Aki ily módon biztosítja saját és más egészségét, fontos lépést tesz a korlátok nélküli élet felé”

– hangsúlyozta.

A kormány hétfőn dönt az új ütemterv feltételeiről is, amelyben színkódos rendszer alapján határozzák meg, milyen korlátozásokat vezetnek be piros, narancssárga, sárga vagy zöld besorolás esetén az országban.

És azt láttad, hogy a franciáknál már a vonatra és buszra is csak védettségivel lehet felszállni?

(Frrás: MTI, fotók: Unsplash)

korlátozás | szlovénia | védettségi | határ | oltás

FOLYTASD EZZEL

Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

A világ legbarátságosabb városa ez az apró olasz település lett

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram