Close
Szeptembertől törvény írja elő, hogy a vonatokra is csak védettségi igazolvánnyal lehet felszállni Franciaországban

Szeptembertől törvény írja elő, hogy a vonatokra is csak védettségi igazolvánnyal lehet felszállni Franciaországban

Százezres tüntetések voltak a törvény ellen, de végül megszavazták.

A francia parlament hétfőn kora reggel elfogadta a Covid-igazolványról szóló törvényt, amely előírja, hogy egyebek mellett

belföldi utazáshoz és étterembe járáshoz is kötelező lesz igazolniuk az állampolgároknak, hogy be vannak oltva koronavírus ellen.

Emellett a védőoltást minden egészségügyi dolgozó számára kötelezővé teszik.

A CBS beszámolója szerint mindkét intézkedés tiltakozásokat váltott ki. Emmanuel Macron elnök és kormánya szerint azért van szükség a tevékenységek Covid-igazolványhoz kötésére, hogy megvédjék a veszélyeztetett lakosságot, és megelőzzék, hogy kórházakban felüsse a fejét a vírus, valamint hogy elkerüljék az újbóli lezárásokat.

A törvény előírja, hogy az egészségügyi ágazatban dolgozóknak szeptember 15-ig el kell kezdeniük az oltási folyamatot, különben felfüggesztést kockáztatnak. Emellett előírja, hogy

az éttermekbe, vonatokra, repülőgépekre és néhány más nyilvános helyre való belépéshez kötelező lesz felmutatni a Covid-igazolványt.

A törvény első körben a felnőttekre vonatkozik, de szeptember 30-tól minden tizenkét éves és idősebb személyre érvényes.

Szombaton mintegy 160 ezren demonstráltak Franciaországban a törvény elfogadása ellen; a tüntetések kapcsán az elnök kritizálta „azokat az embereket, akik az irracionális, néha cinikus, manipulatív módon mozgósítanak az oltás ellen”.

Nem csak a franciák szigorítanak: augusztus hatodikától az olaszoknál is kötelező lesz a védettségi kártya sok szolgáltatáshoz.

(Forrás: Telex, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Ilyen változatos programokkal vár idén is az osztrák tél
Ez a magával ragadó sziget tűnt fel a legutóbbi James Bond-filmben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom