Szeptembertől törvény írja elő, hogy a vonatokra is csak védettségi igazolvánnyal lehet felszállni Franciaországban

Százezres tüntetések voltak a törvény ellen, de végül megszavazták.

A francia parlament hétfőn kora reggel elfogadta a Covid-igazolványról szóló törvényt, amely előírja, hogy egyebek mellett

belföldi utazáshoz és étterembe járáshoz is kötelező lesz igazolniuk az állampolgároknak, hogy be vannak oltva koronavírus ellen.

Emellett a védőoltást minden egészségügyi dolgozó számára kötelezővé teszik.

A CBS beszámolója szerint mindkét intézkedés tiltakozásokat váltott ki. Emmanuel Macron elnök és kormánya szerint azért van szükség a tevékenységek Covid-igazolványhoz kötésére, hogy megvédjék a veszélyeztetett lakosságot, és megelőzzék, hogy kórházakban felüsse a fejét a vírus, valamint hogy elkerüljék az újbóli lezárásokat.

A törvény előírja, hogy az egészségügyi ágazatban dolgozóknak szeptember 15-ig el kell kezdeniük az oltási folyamatot, különben felfüggesztést kockáztatnak. Emellett előírja, hogy

az éttermekbe, vonatokra, repülőgépekre és néhány más nyilvános helyre való belépéshez kötelező lesz felmutatni a Covid-igazolványt.

A törvény első körben a felnőttekre vonatkozik, de szeptember 30-tól minden tizenkét éves és idősebb személyre érvényes.

Szombaton mintegy 160 ezren demonstráltak Franciaországban a törvény elfogadása ellen; a tüntetések kapcsán az elnök kritizálta „azokat az embereket, akik az irracionális, néha cinikus, manipulatív módon mozgósítanak az oltás ellen”.

Nem csak a franciák szigorítanak: augusztus hatodikától az olaszoknál is kötelező lesz a védettségi kártya sok szolgáltatáshoz.

(Forrás: Telex, fotók: Unsplash)

utazás | védettségi kártya | kötelező | repülőgép | étterem

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom