Close
Végül módosítottak a spanyolok a komoly felháborodást kiváltó maszkviselési szabályokon

Végül módosítottak a spanyolok a komoly felháborodást kiváltó maszkviselési szabályokon

Masszív hullámokat kavart a spanyol kormány néhány napja bejelentett maszkviselési rendelete, melynek értelmében a turistáknak és a helyieknek egyaránt kötelező a száj és az orr eltakarása a szabadtéri nyilvános helyeken, beleértve a strandokat is. 

Mint megírtuk, az előírás valamennyi nyitott és zárt nyilvános helyre vonatkozott, tehát érintette a tengerparti napozást, a természetbeli túrázást,

de még a tengerben fürdést is.

A bejelentés komoly felháborodást váltott ki az idegenforgalomban dolgozók körében, mert néhányan attól tartottak, hogy a szigorú szabályok eltántorítják az embereket a Spanyolországba utazástól.

A spanyol egészségügyi hatóságok azóta pontosították a szabályokat. Ennek értelmében a tengerparti napozás vagy a vízben fürdés közben már nem kell maszkot viselni, de ezt feltételhez kötik:

ha az adott személy a strand egy bizonyos pontján marad, és megtartja a nem azonos háztartásbeliektől számított másfél méteres távolságot.

Vízben fürdés vagy úszás közben tehát megfelelő távolságtartás esetén nem kötelező a maszk használata – még a medencében sem –, a parti sétáknál és a vendéglátóhelyeken ellenben továbbra is viselni kell. Étkezéskor azért levehető.

Eközben Szlovénia fokozatosan enyhít a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére hozott korlátozásokon, így szombattól már nem kötelező a szájmaszk szabadtéri viselése, amennyiben betartható a másfél méter távolság, hétfőtől pedig feloldják az éjszakai kijárási tilalmat is.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

maszk | spanyolország | strand | úszás | rendelet

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram