Close
Végül módosítottak a spanyolok a komoly felháborodást kiváltó maszkviselési szabályokon

Végül módosítottak a spanyolok a komoly felháborodást kiváltó maszkviselési szabályokon

Masszív hullámokat kavart a spanyol kormány néhány napja bejelentett maszkviselési rendelete, melynek értelmében a turistáknak és a helyieknek egyaránt kötelező a száj és az orr eltakarása a szabadtéri nyilvános helyeken, beleértve a strandokat is. 

Mint megírtuk, az előírás valamennyi nyitott és zárt nyilvános helyre vonatkozott, tehát érintette a tengerparti napozást, a természetbeli túrázást,

de még a tengerben fürdést is.

A bejelentés komoly felháborodást váltott ki az idegenforgalomban dolgozók körében, mert néhányan attól tartottak, hogy a szigorú szabályok eltántorítják az embereket a Spanyolországba utazástól.

A spanyol egészségügyi hatóságok azóta pontosították a szabályokat. Ennek értelmében a tengerparti napozás vagy a vízben fürdés közben már nem kell maszkot viselni, de ezt feltételhez kötik:

ha az adott személy a strand egy bizonyos pontján marad, és megtartja a nem azonos háztartásbeliektől számított másfél méteres távolságot.

Vízben fürdés vagy úszás közben tehát megfelelő távolságtartás esetén nem kötelező a maszk használata – még a medencében sem –, a parti sétáknál és a vendéglátóhelyeken ellenben továbbra is viselni kell. Étkezéskor azért levehető.

Eközben Szlovénia fokozatosan enyhít a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére hozott korlátozásokon, így szombattól már nem kötelező a szájmaszk szabadtéri viselése, amennyiben betartható a másfél méter távolság, hétfőtől pedig feloldják az éjszakai kijárási tilalmat is.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Ha szerencsés vagy, George Clooney-ék vendégül látnak olaszországi otthonukban
Vége a koronavírus-szükségállapotnak Spanyolországban
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom