Close
Végül módosítottak a spanyolok a komoly felháborodást kiváltó maszkviselési szabályokon

Végül módosítottak a spanyolok a komoly felháborodást kiváltó maszkviselési szabályokon

Masszív hullámokat kavart a spanyol kormány néhány napja bejelentett maszkviselési rendelete, melynek értelmében a turistáknak és a helyieknek egyaránt kötelező a száj és az orr eltakarása a szabadtéri nyilvános helyeken, beleértve a strandokat is. 

Mint megírtuk, az előírás valamennyi nyitott és zárt nyilvános helyre vonatkozott, tehát érintette a tengerparti napozást, a természetbeli túrázást,

de még a tengerben fürdést is.

A bejelentés komoly felháborodást váltott ki az idegenforgalomban dolgozók körében, mert néhányan attól tartottak, hogy a szigorú szabályok eltántorítják az embereket a Spanyolországba utazástól.

A spanyol egészségügyi hatóságok azóta pontosították a szabályokat. Ennek értelmében a tengerparti napozás vagy a vízben fürdés közben már nem kell maszkot viselni, de ezt feltételhez kötik:

ha az adott személy a strand egy bizonyos pontján marad, és megtartja a nem azonos háztartásbeliektől számított másfél méteres távolságot.

Vízben fürdés vagy úszás közben tehát megfelelő távolságtartás esetén nem kötelező a maszk használata – még a medencében sem –, a parti sétáknál és a vendéglátóhelyeken ellenben továbbra is viselni kell. Étkezéskor azért levehető.

Eközben Szlovénia fokozatosan enyhít a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére hozott korlátozásokon, így szombattól már nem kötelező a szájmaszk szabadtéri viselése, amennyiben betartható a másfél méter távolság, hétfőtől pedig feloldják az éjszakai kijárási tilalmat is.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Nem lesz vége januárban a maszkviselésnek a tömegközlekedésben Amerikában
Korlátozások és nagy remények: Így indul az idei síszezon Európában
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom