Close
Spanyolországban a tengerben is csak maszkban lehet fürdeni

Spanyolországban a tengerben is csak maszkban lehet fürdeni

Spanyolország új maszkviselési rendeletet vezetett be, a turistáknak és a helyieknek egyaránt kötelező a száj és az orr eltakarása a szabadtéri nyilvános helyeken, beleértve a strandokat is.

A korábbi szabály értelmében csupán akkor volt kötelező szabadtéren is a maszkviselés, ha a másfél méteres távolságot nem lehetett betartani.

Az új előírás viszont valamennyi nyitott és zárt nyilvános helyre vonatkozik, tehát érinti a például a tengerparti napozást, a természetbeli túrázást,

de még a tengerben fürdést is.

Csak azok mentesülnek a szabályozás alól, akiknek sajátos egészségügyi és légzési problémáik vannak, illetve még az egyéni sportolóknak sem kell maszkot viselniük.

A bejelentés komoly felháborodást váltott ki az idegenforgalomban dolgozók körében, mert néhányan attól tartanak, hogy a szigorú szabályok eltántorítják az embereket a Spanyolországba utazástól.

A Twitteren mindjárt azt írta valaki ezzel kapcsolatban, hogy ha az országban május 17-e után is érvényben marad a szabályozás, akkor lemondja a Marbellára tervezett nyaralását, és inkább Ciprusra vagy Floridába utazik, ahol szívesen látják a pénzüket elkölteni kívánó turistákat.

Az epidemológusként ismert Mark Woolhouse professzor szerint ugyanakkor egy esetleges enyhítés után a tengerpart számít majd az egyik legbiztonságosabb helynek, és nem tud olyan fertőzéses esetről, amely zsúfolt strandhoz köthető lett volna.

Eközben a francia kormány a koronavírus-járvány megfékezése érdekében szombattól az ország egész területére kiterjeszti azokat a korlátozásokat, amelyek Párizsban és további tizennyolc megyében már második hete érvényben vannak.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Vége a koronavírus-szükségállapotnak Spanyolországban
Még egy országgal állapodtunk meg arról, hogy bármilyen oltással utazhatunk hozzájuk
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom