Új januári melegrekord dőlt meg ebben a csodás európai országban, durván megugrottak a repülőjegyfoglalások is

Úgy fest, nagyon sokan teleportálnánk a hideg, szürke télből a mediterrán napfénybe. 

A hitelesítést még várják, de úgy néz ki, hogy új januári melegrekord született Európában;

a spanyolországi Gavardában 30,7 Celsius-fokot mértek.

Ennek hírére közel másfélszer annyian kerestek rá spanyol úti célokra a Kiwi.com-on keresztül, mint egyébként ilyenkor, és a ténylegesen foglalók többsége a következő egy-két hétben útra is kel, hogy feltöltse D-vitaminraktárait.

Az átlagos jegyárnál (142 euró) olcsóbban lehetett repülőjegyet venni a vizsgált időszakban a keresési és a foglalási listán is élen szereplő Barcelonába (122 euró). A legolcsóbban (120 euró) az új januári európai melegrekordként emlegetett városhoz, Gavardához közel eső Alicantéba repülhettünk.

Barcelona a keresési és a foglalási listák élén

Idén január 23. és 31. között közel másfélszer annyian kerestek rá spanyol úti célokra, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

A keresések alapján messze a legtöbb magyar Barcelonába utazna; Katalónia fővárosára többször kerestek rá, mint a 2. helyen végzett Madridra és a 3. helyen szereplő Tenerifére összesen.

A keresési lista dobogójáról épp csak lecsúszott Alicante és Malaga. A 2024. január 23. és 30. között Spanyolországba leadott foglalási lista élén Barcelona áll, amit Tenerife, Madrid, Alicante, majd Malaga követnek. A vizsgált időszakban a repülőjegyek átlagosan 142 euróba kerültek a spanyol desztinációkra, a legolcsóbban Alicantéba (átlagosan 120 euró), majd Barcelonába (átlagosan 122 euró) foglalhattunk.

Alicante mintegy 80 perces autóútra található Gavardától, ahol az előzetes mérések 30,7 fokos hőmérsékletet mutattak januárban. A vizsgált időszakban foglalók legnagyobb része az elkövetkező hetekben utazik is a melegebb spanyol úti céljára, a legtöbben most pénteken (február 2.) repülhetnek el.

(Fotók: Getty)

gavarda | spanyolország | januári melegrekord | melegrekord | utazás

FOLYTASD EZZEL

Elkerítik a díszes teret és pénzt szednek a turistáktól a magyarok egyik kedvenc úti célján

Mégsem vezetik be a világ legszigorúbb dohánytilalmát

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom