Új januári melegrekord dőlt meg ebben a csodás európai országban, durván megugrottak a repülőjegyfoglalások is

Úgy fest, nagyon sokan teleportálnánk a hideg, szürke télből a mediterrán napfénybe. 

A hitelesítést még várják, de úgy néz ki, hogy új januári melegrekord született Európában;

a spanyolországi Gavardában 30,7 Celsius-fokot mértek.

Ennek hírére közel másfélszer annyian kerestek rá spanyol úti célokra a Kiwi.com-on keresztül, mint egyébként ilyenkor, és a ténylegesen foglalók többsége a következő egy-két hétben útra is kel, hogy feltöltse D-vitaminraktárait.

Az átlagos jegyárnál (142 euró) olcsóbban lehetett repülőjegyet venni a vizsgált időszakban a keresési és a foglalási listán is élen szereplő Barcelonába (122 euró). A legolcsóbban (120 euró) az új januári európai melegrekordként emlegetett városhoz, Gavardához közel eső Alicantéba repülhettünk.

Barcelona a keresési és a foglalási listák élén

Idén január 23. és 31. között közel másfélszer annyian kerestek rá spanyol úti célokra, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

A keresések alapján messze a legtöbb magyar Barcelonába utazna; Katalónia fővárosára többször kerestek rá, mint a 2. helyen végzett Madridra és a 3. helyen szereplő Tenerifére összesen.

A keresési lista dobogójáról épp csak lecsúszott Alicante és Malaga. A 2024. január 23. és 30. között Spanyolországba leadott foglalási lista élén Barcelona áll, amit Tenerife, Madrid, Alicante, majd Malaga követnek. A vizsgált időszakban a repülőjegyek átlagosan 142 euróba kerültek a spanyol desztinációkra, a legolcsóbban Alicantéba (átlagosan 120 euró), majd Barcelonába (átlagosan 122 euró) foglalhattunk.

Alicante mintegy 80 perces autóútra található Gavardától, ahol az előzetes mérések 30,7 fokos hőmérsékletet mutattak januárban. A vizsgált időszakban foglalók legnagyobb része az elkövetkező hetekben utazik is a melegebb spanyol úti céljára, a legtöbben most pénteken (február 2.) repülhetnek el.

(Fotók: Getty)

januári melegrekord | utazás | melegrekord | spanyolország | gavarda

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom