Close
Spanyolországba menekülnek a franciák egy kis éttermi élményért

Spanyolországba menekülnek a franciák egy kis éttermi élményért

„Felszabadító végre étteremben lenni, vagy csak egy teraszon inni egy italt” – mondja egybehangzóan az a sok ezer francia, akik most Spanyolország vendéglátóhelyeit töltik meg a saját országukból menekülve.

Madrid lett az Covid-riviéra a franciáknak, akik a szigorú lezárások elől Spanyolországba menekülnek mostanában. Mivel a vendéglátóhelyek, valamint a múzeumok, mozik és színházak is nyitva vannak a spanyol fővárosban, és a kijárási tilalom is csak este tízkor kezdődik – a franciaországi hat órához képest – franciák ezrei látogatnak jelenleg Madridba.

Itt van élet, itt történnek dolgok!

– mondja a hsuzonkét éves Clara Soudet a Reuters-nek; Clara egy francia egyetemi tanuló, aki épp egy zenés eseményről távozik. “Minden nyitva van. Még a kijárási korlátozás mellett is egy csomó mindent lehet csinálni… annyira üdítő volt végre idén először kiülni egy teraszra!”

Madridban a nyitás mellett betartják az egészségügyi szabályokat: a zárt tereken kötelező a maszkviselés, és a vendéglátóhelyek is ötvenszázalékos kapacitással működnek.

Elsőre kicsit sokkoló volt nyitva lévő éttermeket látni, mert Párizs most annyira szomorú… mindenhol csak lehúzott rolók

– ezt egy Sorbonne-on tanuló fiú, Adrien Durand mondja, aki szintén 2021 legelső, teraszon elfogyasztott ebédjét költötte el Madridban. A spanyol mutatók mellesleg nem annyira térnek el a francia Covid-adatokhoz képest: a vírus harmadik hullámában Spanyolországban 2,95 millió fertőzött és 61 300 halott volt múlt péntekig, míg Franciaországban 3,29 millió a vírussal fertőzöttek száma, és 78 600 a haláleset.

A turizmus nélkül nem lenne betevőnk

– mondja Lucio Burgos-Cespedes, aki egy éttermet vezet a Santa Ana téren. Szintén a téren dolgozik pincérként Edu Luna egy tapasbárban, aki megjegyzi, hogy tízből hat asztalnál biztosan franciák ülnek. A pincér komfortosan érzi magát a biztonsági előírások betartása miatt, és szerinte sem lenne szinte semmi jövedelmük a spanyol vendéglátósoknak a turisták nélkül.

Clemence Berna, szintén tanuló, kiemeli, hogy szerinte sokkal inkább figyelnek a maszkviselésre Spanyolországban, mint például Franciaorszában vagy Angliában, úgyhogy a vendéglátóhelyeken is teljesen biztonságban érzi magát.

„Közel egy év után végre a napon, egy teraszon ihattam egy sört Spanyolországban. Erre sokáig fogok emlékezni.”

(Forrás: Reuters, France24, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Kiderült, miért szeretünk alkoholt inni repüléskor
Így alakulnak a nyáron a repülőjegyárak a Ryanair szerint
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom