Close
Elkészült a csigavonalú kilátó Sencsenben

Elkészült a csigavonalú kilátó Sencsenben

Kína most sem pihen, egy monumentális és dekoratív kilátót nyitottak meg Sencsenhez közel, egy öntözőrendszert tápláló medence fölött. A csigavonalú épület a Doarchi Studio munkája, és a távolból olyan, akár egy fehér lampion. 

Nem újdonság, hogy Kínában sorra épülnek az egészen futurisztikus, sokszor multifunkciós épületek, és ez így történt a Tower of Spiral esetében is. A kilátó egy óriási rét közepén magasodik napraforgófejek fölé, és amellett, hogy mutatós látványosság, és odafentről egészen jó a kilátás a közeli hegyekre, a rét öntözéséért felelős vízgyűjtőmedencét találjuk a közepén.

Tizenöt méteres a magassága, és egy spirális úton juthatunk fel a csúcsra. Összesen nyolcszáztíz foknyit kanyarog, a lépcsők mellett acéloszlopok tartják szerkezetét, ami belülről szépen megfigyelhető, ha éppen nem a folyamatosan nyíló kilátást szemlélik a látogatók.

Különössé teszi a fémháló, amely a csigaalakban feszül, ezzel teszi légiesebé a formát és a robusztus fehér tömböket. Távolról az esti órákban egy lampionra emlékeztet. Ráadásul a spirál szélén LED-világítás fut végig.

Az épület célja – amellett, hogy praktikussá tették a víztárolást – a városi létben megfáradt tömegek természethez való visszacsalogatása, kis kikapcsolódás a jelzőlámpák, tülkölő autók és égbe törő épületek után.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen.com)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom