Close
Elkészült a csigavonalú kilátó Sencsenben

Elkészült a csigavonalú kilátó Sencsenben

Kína most sem pihen, egy monumentális és dekoratív kilátót nyitottak meg Sencsenhez közel, egy öntözőrendszert tápláló medence fölött. A csigavonalú épület a Doarchi Studio munkája, és a távolból olyan, akár egy fehér lampion. 

Nem újdonság, hogy Kínában sorra épülnek az egészen futurisztikus, sokszor multifunkciós épületek, és ez így történt a Tower of Spiral esetében is. A kilátó egy óriási rét közepén magasodik napraforgófejek fölé, és amellett, hogy mutatós látványosság, és odafentről egészen jó a kilátás a közeli hegyekre, a rét öntözéséért felelős vízgyűjtőmedencét találjuk a közepén.

Tizenöt méteres a magassága, és egy spirális úton juthatunk fel a csúcsra. Összesen nyolcszáztíz foknyit kanyarog, a lépcsők mellett acéloszlopok tartják szerkezetét, ami belülről szépen megfigyelhető, ha éppen nem a folyamatosan nyíló kilátást szemlélik a látogatók.

Különössé teszi a fémháló, amely a csigaalakban feszül, ezzel teszi légiesebé a formát és a robusztus fehér tömböket. Távolról az esti órákban egy lampionra emlékeztet. Ráadásul a spirál szélén LED-világítás fut végig.

Az épület célja – amellett, hogy praktikussá tették a víztárolást – a városi létben megfáradt tömegek természethez való visszacsalogatása, kis kikapcsolódás a jelzőlámpák, tülkölő autók és égbe törő épületek után.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen.com)

FOLYTASD EZZEL
Hajó alakú hálószobája van ennek a gyönyörű kanadai háznak
Ez a rendőrőrsből lett luxusszálloda nyerte el a rangos építészeti díjat
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom