Június 16-án olyan gasztrotörténelmi pillanatnak ad otthont a legjobbnak választott magyar étterem, amely a legjobbak között is a legjobb lesz.
Ezen az estén exkluzív örömfőzésen mutatja meg a Stand konyhája, a magyar Bocuse-csapat képviseletében Dalnoki Bence és Nyikos Patrik,
és a három Michelin-csillagos koppenhágai Geranium séfje, Rasmus Kofoed, hogy együtt világokat lehet megmozgatni.
Egyedülálló módon ezen az estén mindkét, európai ezüstöt érő magyar Bocuse d’Or-fogást megkóstolhatják a vendégek, pontosan olyan formában, ahogyan azt március végén a nemzetközi zsűri kóstolhatta a Budapesten megrendezett Bocuse d’Or Europe-on – olvasható az étterem Facebook-oldalán.
Szulló Szabina és Széll Tamás két fogással és egy desszerttel járul hozzá a különleges menüsorhoz, melyet a dán séf és Bocuse legenda további két ikonikus fogása tesz – túlzás nélkül – világszenzációvá.
Az est menüsorát az alkalomhoz illő komoly borsor kíséri, nagy évjáratok ikonikus Champagne-házaktól, többek között a Bollinger 007 Spectre 2009 Jéroboam és a Charles Heidsieck 1989 L’Oenothéque Jéroboam, a desszertek mellé pedig 2006-os Tokaji Aszú és a 2007-es Eszencia a Szepsy birtokról. A vacsora értékesítéséből befolyt összegből a Magyar Bocuse d’Or Akadémia a vidéki szakácstanulók Budapestre utaztatását és elszállásolását biztosítja a lyoni felkészülés alatt.
További információkért érdemes a Stand Facebook-oldalát követni.
geranium | stand | étterem | ajánló | széll tamás
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!