Stílusos vidéki szálláshelyek vendéglátói gyűltek össze a polányi Babérliget Kúria parkjában, hogy egy hangulatos fesztiválon mutassák meg, milyen gasztronómiai fogásokkal lehet szintet lépni a reggelik műfajában.
Május elsején egész nap lehetett reggelizni a Babérliget Kúria kertjében. Megérte még az ország távolabbi szegletéből is elautózni Polányba, ebbe a kis somogyi faluba, félúton a Balaton és Kaposvár között, hiszen a friss levegőn, jó társaságban lehetett kóstolgatni a legjobb vidéki fogásokat. A Stílusos Vidéki Szállodákért Egyesülethez tartozó vendéglátók ezúttal féltve őrzött receptjeik szerint készült reggelijüket mutatták meg az érdeklődőknek.
Családok és barátok kényelmes plédeken élvezték az egész napos reggelit a Babérliget gyönyörű parkjában,
a somogyi dombokra néző lankák között. A vidám beszélgetések hangulatát a Garamvári pezsgők dobták fel, és a soproni One Eleven kávépörkölő pavilonja is népszerű volt. A gyerekeknek a dm szépségbusza hozott játékokat, a kutyabarát fesztiválon a Kosbor Panzió kutyamenüjét is megkóstolhatták a négylábú vendégek.
A Kúria rendezvényházában minden vendéglátó külön asztalon öt-hatféle izgalmas ételt kínált, ezek a kreativitás és az ízvilág szempontjából is kiemelkedők, és
jól tükrözik a szállodák gasztronómiai sokszínűségét és minőségét.
A házgazda Babérliget például mentás-eperkrémes paris bresttel várta a vendégeket, ez a francia desszert egyedi változata, de a többi résztvevő vendéglátó is kitett magáért, hozunk is néhány izgalmas példát.
Az Alsópetényi Vendégházak szakácsai a ham-and-eggst szarvasgombával dobták fel, míg a Botanica tokhaltekercset kínált, uborkaraguval, mentás joghurtmártással és marinált uborkával, ami könnyű és frissítő fine dining reggelinek számít. Szintén figyelemreméltó a Fácánliget Rendezvényház céklás kecskesajtkrémmel töltött marinált cukkinije, füstölt tojással és diós körtechutneyval bagelben.
A Káli Art Inn reggelije házilag készített porchettával töltött kovászos buci rukkolás majonézzel, míg a Kistücsök Food & Room tökmagos tökéletes tojással várta a vendégeket. A Kosbor Panzió reggeli ajánlata a levendulás briós volt meggylekvárral, míg a Nomád Hotel & Glamping a brit klasszikus sajtos pirítós újragondolásával jelentkezett, chilis paradicsomdzsemmel.
A Páskom Cottage ajánlata a Páskom McMuffin volt szarvasgombával és majonézzel, a Platános Kúria pulled pork baguette-t készített, fermentált káposztával és fekete fokhagymamajonézzel, a Rosinante a bundáskenyeret tette tökéletesebbé kovászos kenyérrel, érlelt sajttal, ízletes sonkával és házi tojással. A Villa Chez les Amis reggelije pedig az angol muffin volt újragondolt köntösben.
A Stílusos Vidéki Szállodák csapata jövőre is várja vissza a vendégeket, hogy újra együtt élvezhessék ezt a felejthetetlen vidéki gasztronómiai utazást, és addig is érdemes felkeresni a házakat, hogy újra megkóstoljuk ezeket a különleges reggeliket.
Ez is érdekelhet:
stílusos | vidéki étterem | babérliget | reggeli | villásreggeli
Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!