A stílusos vidéki reggeliknek is van már fesztiválja

Stílusos vidéki szálláshelyek vendéglátói gyűltek össze a polányi Babérliget Kúria parkjában, hogy egy hangulatos fesztiválon mutassák meg, milyen gasztronómiai fogásokkal lehet szintet lépni a reggelik műfajában.

Május elsején egész nap lehetett reggelizni a Babérliget Kúria kertjében. Megérte még az ország távolabbi szegletéből is elautózni Polányba, ebbe a kis somogyi faluba, félúton a Balaton és Kaposvár között, hiszen a friss levegőn, jó társaságban lehetett kóstolgatni a legjobb vidéki fogásokat. A Stílusos Vidéki Szállodákért Egyesülethez tartozó vendéglátók ezúttal féltve őrzött receptjeik szerint készült reggelijüket mutatták meg az érdeklődőknek.

Családok és barátok kényelmes plédeken élvezték az egész napos reggelit a Babérliget gyönyörű parkjában,

a somogyi dombokra néző lankák között. A vidám beszélgetések hangulatát a Garamvári pezsgők dobták fel, és a soproni One Eleven kávépörkölő pavilonja is népszerű volt. A gyerekeknek a dm szépségbusza hozott játékokat, a kutyabarát fesztiválon a Kosbor Panzió kutyamenüjét is megkóstolhatták a négylábú vendégek.

A Kúria rendezvényházában minden vendéglátó külön asztalon öt-hatféle izgalmas ételt kínált, ezek a kreativitás és az ízvilág szempontjából is kiemelkedők, és

jól tükrözik a szállodák gasztronómiai sokszínűségét és minőségét.

A házgazda Babérliget például mentás-eperkrémes paris bresttel várta a vendégeket, ez a francia desszert egyedi változata, de a többi résztvevő vendéglátó is kitett magáért, hozunk is néhány izgalmas példát.

Az Alsópetényi Vendégházak szakácsai a ham-and-eggst szarvasgombával dobták fel, míg a Botanica tokhaltekercset kínált, uborkaraguval, mentás joghurtmártással és marinált uborkával, ami könnyű és frissítő fine dining reggelinek számít. Szintén figyelemreméltó a Fácánliget Rendezvényház céklás kecskesajtkrémmel töltött marinált cukkinije, füstölt tojással és diós körtechutneyval bagelben.

A Káli Art Inn reggelije házilag készített porchettával töltött kovászos buci rukkolás majonézzel, míg a Kistücsök Food & Room tökmagos tökéletes tojással várta a vendégeket. A Kosbor Panzió reggeli ajánlata a levendulás briós volt meggylekvárral, míg a Nomád Hotel & Glamping a brit klasszikus sajtos pirítós újragondolásával jelentkezett, chilis paradicsomdzsemmel.

A Páskom Cottage ajánlata a Páskom McMuffin volt szarvasgombával és majonézzel, a Platános Kúria pulled pork baguette-t készített, fermentált káposztával és fekete fokhagymamajonézzel, a Rosinante a bundáskenyeret tette tökéletesebbé kovászos kenyérrel, érlelt sajttal, ízletes sonkával és házi tojással. A Villa Chez les Amis reggelije pedig az angol muffin volt újragondolt köntösben.

A Stílusos Vidéki Szállodák csapata jövőre is várja vissza a vendégeket, hogy újra együtt élvezhessék ezt a felejthetetlen vidéki gasztronómiai utazást, és addig is érdemes felkeresni a házakat, hogy újra megkóstoljuk ezeket a különleges reggeliket.

Ez is érdekelhet:

Öt látványos magyar butikhotel, ahol az egész nyarat eltöltenénk

Összeállításunkban öt olyan butikhotelt mutatunk be, amelyek egyetlen pillanat alatt elvarázsolnak bennünket.

brunch | vidéki étterem | villásreggeli | vendéglátás | reggeli

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom