Stílusos vidéki szálláshelyek vendéglátói gyűltek össze a polányi Babérliget Kúria parkjában, hogy egy hangulatos fesztiválon mutassák meg, milyen gasztronómiai fogásokkal lehet szintet lépni a reggelik műfajában.
Május elsején egész nap lehetett reggelizni a Babérliget Kúria kertjében. Megérte még az ország távolabbi szegletéből is elautózni Polányba, ebbe a kis somogyi faluba, félúton a Balaton és Kaposvár között, hiszen a friss levegőn, jó társaságban lehetett kóstolgatni a legjobb vidéki fogásokat. A Stílusos Vidéki Szállodákért Egyesülethez tartozó vendéglátók ezúttal féltve őrzött receptjeik szerint készült reggelijüket mutatták meg az érdeklődőknek.
Családok és barátok kényelmes plédeken élvezték az egész napos reggelit a Babérliget gyönyörű parkjában,
a somogyi dombokra néző lankák között. A vidám beszélgetések hangulatát a Garamvári pezsgők dobták fel, és a soproni One Eleven kávépörkölő pavilonja is népszerű volt. A gyerekeknek a dm szépségbusza hozott játékokat, a kutyabarát fesztiválon a Kosbor Panzió kutyamenüjét is megkóstolhatták a négylábú vendégek.
A Kúria rendezvényházában minden vendéglátó külön asztalon öt-hatféle izgalmas ételt kínált, ezek a kreativitás és az ízvilág szempontjából is kiemelkedők, és
jól tükrözik a szállodák gasztronómiai sokszínűségét és minőségét.
A házgazda Babérliget például mentás-eperkrémes paris bresttel várta a vendégeket, ez a francia desszert egyedi változata, de a többi résztvevő vendéglátó is kitett magáért, hozunk is néhány izgalmas példát.
Az Alsópetényi Vendégházak szakácsai a ham-and-eggst szarvasgombával dobták fel, míg a Botanica tokhaltekercset kínált, uborkaraguval, mentás joghurtmártással és marinált uborkával, ami könnyű és frissítő fine dining reggelinek számít. Szintén figyelemreméltó a Fácánliget Rendezvényház céklás kecskesajtkrémmel töltött marinált cukkinije, füstölt tojással és diós körtechutneyval bagelben.
A Káli Art Inn reggelije házilag készített porchettával töltött kovászos buci rukkolás majonézzel, míg a Kistücsök Food & Room tökmagos tökéletes tojással várta a vendégeket. A Kosbor Panzió reggeli ajánlata a levendulás briós volt meggylekvárral, míg a Nomád Hotel & Glamping a brit klasszikus sajtos pirítós újragondolásával jelentkezett, chilis paradicsomdzsemmel.
A Páskom Cottage ajánlata a Páskom McMuffin volt szarvasgombával és majonézzel, a Platános Kúria pulled pork baguette-t készített, fermentált káposztával és fekete fokhagymamajonézzel, a Rosinante a bundáskenyeret tette tökéletesebbé kovászos kenyérrel, érlelt sajttal, ízletes sonkával és házi tojással. A Villa Chez les Amis reggelije pedig az angol muffin volt újragondolt köntösben.
A Stílusos Vidéki Szállodák csapata jövőre is várja vissza a vendégeket, hogy újra együtt élvezhessék ezt a felejthetetlen vidéki gasztronómiai utazást, és addig is érdemes felkeresni a házakat, hogy újra megkóstoljuk ezeket a különleges reggeliket.
Ez is érdekelhet:
reggeli | babérliget | brunch | stílusos | villásreggeli | vendéglátás
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!