Előkerült a legutolsó fotó Suhajda Szilárdról: a fotó készítője ekkor nem tudta, hogy ez lesz az utolsó kép róla

Ben Ferrer készítette az utolsó fotót a tragikus sorsú magyar hegymászóról.

A Seven Summit Climbs csapat egyik tagja, Ben Ferrer készített egy fotót Suhajda Szilárdról, mikor az Everest csúcsáról ereszkedett lefelé május 24-én, reggel 7:30-kor. Ferrer a hegymászóval 8400 méteres magasságban találkozott: Suhajda ekkor épp ült, és Ferrer szerint elég fáradtnak tűnt.

Röviden köszöntem neki, megkérdeztem, hogy van, ő pedig csak annyit mondott, hogy: oké. Tévesen azt gondoltam, hogy a csapatát tájékoztatja épp arról, milyen magasságban van és fordul vissza.

Ferrer megjegyezte, hogy az időjárási körülmények ideálisak voltak: meleg és napos idő volt, kevesen voltak a hegyen, nem volt se felhős, se szeles az idő. A fotó elkészülte után Suhajda felállt és folytatta az útját: hat órával később egy másik hegymászó, Elia Saikaly is látta valamivel feljebb, de nem sokkal.

Próbáltam beszélni hozzá, de nem válaszolt. Csak ment felfelé – emlékszik vissza a hegymászó.

Nagyon lassan, de kitartóan haladt felfelé. Egy elszánt ember, akit nem akármilyen fából faragtak.

Ben Ferrer az utolsó fotót Suhajdáról az Explorerswebbel osztotta meg, abban a reményben, hogy esetleg segít kideríteni a hegymászóval történt tragédia pontos körülményeit. Suhajdáról szerdán több százan emlékeztek meg a budapesti Szemlőhegyi-barlang feletti parkban található hegymászó emlékhelynél.

suhajda szilárd | fotó | everest | tragédia | hegymászó

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom