Ennek az egyetlen szabálynak a betartásával nem esnek többé össze a sütemények

Mindenkinek megvannak a maga konyhai praktikái, amikre esküszik. A sütemények és a torták esetében azonban nem ajánlott eltérni attól, ami a nagy könyvben meg van írva. Ugyanakkor nem elegendő csupán a receptet betartanunk. Vissza kell fognunk a kíváncsiságunkat is és elő kell vennünk minden türelmünket.

Az emberi természetből fakad a kíváncsiságunk és a kontroll-mániánk. Ez visszaköszön sütés közben is, amikor szeretnénk folyamatosan szemmel tartani az ételt, amit a sütőbe tettünk. A süteményeknek azonban egyenletes és állandó hőre van szükségük ahhoz, hogy tökéletesre süljenek.

Így minden egyes alkalommal, amikor kinyitjuk a sütő ajtaját, hogy bekukucskáljunk, megváltoztatjuk a belső hőmérsékletet.

Minél gyakrabban kíváncsiskodunk ilyen módon, annál valószínűbb, hogy például a piskótánk összeesik.

Ha túl gyakran esik le a sütő belső hőmérséklete, a sütési folyamat lelassul, ami megakadályozza egyrészről az élesztős sütemények megfelelő kelését, valamint a sütőporos desszertek megemelkedését is.

Éppen ezért a kíváncsiskodás helyett ügyeljünk arra, hogy a receptekben leírt sütési hőfokot és időt maximálisan betartsuk. A teljes idő letelte előtt egy kicsivel érdemes csak benézni és ellenőrizni a süteményt, akkor már kisebb valószínűséggel esnek össze a desszertek.

Nem elég azonban a sütés ideje alatt türelmesnek lennünk.

Érdemes a süteményt húsz-harminc percig pihenni hagyni a tepsiben, mielőtt kivennénk belőle, illetve felvágnánk.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

sütemény | aranyszabály | konyhai praktika | konyhai tipp | trükk

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom