Close
Ez az apró erdei faház egyike a világ legkülönlegesebb nyaralóinak

Ez az apró erdei faház egyike a világ legkülönlegesebb nyaralóinak

A Kolabryn hotel nem mindennapi szálláshelyet kínál azon vendégei számára, akik igazán természetközeli élményre vágynak.

A “Svédország legprimitívebb szállodájaként” ismert Kolabryn a természet szerelmeseinek paradicsoma, mivel menedékhelye a csendnek, a vadonnak és a kalandoknak egy olyan gyönyörű erdei környezetben, ami csupán pár órányira fekszik a fővárostól, Stockholmtól.

A “hotel” szó használata ugyanakkor kissé félrevezető lehet, hiszen a Kolabryn leginkább egy hobbitkunyhóhoz hasonlítható, amit a földbe vájtak. Ott nincsen áram, csak a gyertya és a kandalló fénye világít. A csendes éjszaka után pedig madárdalokra ébredhetnek az ode látogatók, hogy aztán a közeli tóban megmártózva frissülhessenek fel.

A szállodát 1996-ban alapították azzal a céllal, hogy a helyi bányászok életébe bepillanthassanak az emberek.

Később azonban a hangsúly átkerült a nomád körülmények megtapasztalására, ami az átlagos emberek számára merőben új kihívásokat és élményeket tartogat.

Érdemes azonban tudatosan felkészülni egy ilyen utazásra és időjárásnak ellenálló ruházat mellett túrabakanccsal, fényképezőgéppel, távcsővel, fáklyákkal, hálózsákokkal, fürdőruhákkal vágni a kalandba.

A Kolabryn-ban egy éjszaka 29 ezer forint körüli összegnél kezdődik, de a csomagajánlat tartalmazza a reggelit, a közös szaunát, a hálózsákot, a gyertyát, a konyhai felszereléseket és a tűzifa használatát is. Felár ellenében a vendégek vezetett túrákon vehetnek részt, lovas kirándulásra mehetnek, kenukat kölcsönözhetnek és hód- vagy jávorszarvas lesre mehetnek.

Jordan Ralph tervező pedig kifejezetten a művészek számára alkotott meg egy nem mindennapi kabinházat annak érdekében, hogy az alkotók inspirációt meríthessenek és megélhessék kreativitásukat.

(Fotók: Marcus Jonson, Skogens Konung, Claudia Deglau)

alternatív szálláshely | kabinház | svédország | faház | Kolabryn

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram