Close
Inspirációs mennyország ez az apró, világvégi kabinház

Inspirációs mennyország ez az apró, világvégi kabinház

Jordan Ralph tervező kifejezetten a művészek számára alkotott meg egy nem mindennapi kabinházat annak érdekében, hogy az alkotók inspirációt meríthessenek és megélhessék kreativitásukat.

Az apró házat Galway nyugati partjainál fekvő szigeten, Inis Oírr-en építették fel.

 

A Studio Drop névre hallgató épületet Jordan Ralp úgy tervezte, hogy családias és modern is legyen, ugyanakkor minden igényt kielégítő művészlakásként is funkcionálhasson.

A világvégi szigetre az alkotók egy-két hétre is elvonulhatnak, hogy ihletet meríthessenek Inis Oírr földjéből.

A kabinház alapja kör alakú, hengeres homlokzatán kicsi ablakok sorakoznak. Kialakításának és anyagszerkezetének köszönhetően rendkívül jól ellen tud állni a környék gyakran szélsőséges időjárási körülményeinek, az ír partokat sújtó viharoknak.

 

Az építmény ötletét egy dél-afrikai kutatóbázis adta, de megjelennek benne az ír tengerparti épületek formái, a Martello-tornyok, a nyugat-korkk-i jelzőfények, a Clochán-féle méhkaptárak és a világítótornyok is.

Az alapját egy vasszerkezet adja, melyekre függőlegesen vörösfenyő deszka burkolatot szereltek fel. Ezeket a karragén-tengeri moszathoz hasonló zöld árnyalatra festették, az épület így tökéletesen bele tud olvadni a sziget mészkőfalaiba.

Belsejébe egy függőágyat lógattak fel, ahol a fáradt művészek a nap bármelyik szakában megpihenhetnek.

A kortárs építészet manapság igen népszerű kabinházaira a havas lejtőn, a víz mellett, az északi fjordokban vagy egy amerikai erdőben is rábukkanhatunk. Ezek az apró házikók hihetetlenül funkcionálisak, ráadásul tökéletesen alkalmasak családi nyaralónak, kihelyezett home office-nak, vagy egy rejtekhelynek, ahová a kíváncsiskodó tekintetek elől visszavonulhatunk. Az építészeti stílus legjobbjaiból válogattunk.

(Fotók: Mark McGuinness)

FOLYTASD EZZEL
Svédországban még a kerékpáros parkoló is extrán látványos és fenntartható
Amal és George Clooney dél-franciaországi villájába te is azonnal beleszeretsz
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom