Close
Inspirációs mennyország ez az apró, világvégi kabinház

Inspirációs mennyország ez az apró, világvégi kabinház

Jordan Ralph tervező kifejezetten a művészek számára alkotott meg egy nem mindennapi kabinházat annak érdekében, hogy az alkotók inspirációt meríthessenek és megélhessék kreativitásukat.

Az apró házat Galway nyugati partjainál fekvő szigeten, Inis Oírr-en építették fel.

 

A Studio Drop névre hallgató épületet Jordan Ralp úgy tervezte, hogy családias és modern is legyen, ugyanakkor minden igényt kielégítő művészlakásként is funkcionálhasson.

A világvégi szigetre az alkotók egy-két hétre is elvonulhatnak, hogy ihletet meríthessenek Inis Oírr földjéből.

A kabinház alapja kör alakú, hengeres homlokzatán kicsi ablakok sorakoznak. Kialakításának és anyagszerkezetének köszönhetően rendkívül jól ellen tud állni a környék gyakran szélsőséges időjárási körülményeinek, az ír partokat sújtó viharoknak.

 

Az építmény ötletét egy dél-afrikai kutatóbázis adta, de megjelennek benne az ír tengerparti épületek formái, a Martello-tornyok, a nyugat-korkk-i jelzőfények, a Clochán-féle méhkaptárak és a világítótornyok is.

Az alapját egy vasszerkezet adja, melyekre függőlegesen vörösfenyő deszka burkolatot szereltek fel. Ezeket a karragén-tengeri moszathoz hasonló zöld árnyalatra festették, az épület így tökéletesen bele tud olvadni a sziget mészkőfalaiba.

Belsejébe egy függőágyat lógattak fel, ahol a fáradt művészek a nap bármelyik szakában megpihenhetnek.

A kortárs építészet manapság igen népszerű kabinházaira a havas lejtőn, a víz mellett, az északi fjordokban vagy egy amerikai erdőben is rábukkanhatunk. Ezek az apró házikók hihetetlenül funkcionálisak, ráadásul tökéletesen alkalmasak családi nyaralónak, kihelyezett home office-nak, vagy egy rejtekhelynek, ahová a kíváncsiskodó tekintetek elől visszavonulhatunk. Az építészeti stílus legjobbjaiból válogattunk.

(Fotók: Mark McGuinness)

FOLYTASD EZZEL
Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén
Ez a portugál ház olyan mint egy Fernando Pessoa-vers
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom