Close
Öt kortárs kabinház, ami minden modern minimalistát meghódít

Öt kortárs kabinház, ami minden modern minimalistát meghódít

A kortárs építészet manapság igen népszerű kabinházaira a havas lejtőn, a víz mellett, az északi fjordokban vagy egy amerikai erdőben is rábukkanhatunk. Ezek az apró házikók hihetetlenül funkcionálisak, ráadásul tökéletesen alkalmasak családi nyaralónak, kihelyezett home office-nak, vagy egy rejtekhelynek, ahová a kíváncsiskodó tekintetek elől visszavonulhatunk. Az építészeti stílus legjobbjaiból válogattunk.

Modulr Space

A Modulr Space akkor született meg, amikor mindannyian több, és rugalmasan használható helyet kerestünk az otthoni munkavégzéshez, illetve kikapcsolódáshoz. Az előregyártott, öko-kabinház középpontjában a munkaterület korszerű, minden igényt kielégítő megoldása áll, emellett abszolút illik a fenntarthatóság személetmódjába is: előállítása rendkívül alacsony károsanyag-kibocsátás mellett történik, teljesen újrafelhasználható anyagokból készül.

Elegáns megjelenésének köszönhetően gyakorlatilag bármilyen környezetbe telepíthető, majd áthelyezhető, mivel a szerkezethez még állandó betonalapra sincsen szükség. A különféle konfigurációkban elérhető kabinházat igények szerint tovább lehet bővíteni, így irodai környezeten túl egy teljes otthont is berendezhetünk benne.

The Boulder, Norvégia

Ez a norvég konceptszálloda tökéletes kombinációját jelenti a csúcsminőségnek és az egyedi élményalapú szálláshely-szolgáltatásnak, mely a természet frissítő egyszerűségét nyújtja az utazók számára.

A Lysefjordban, egy sziklaoldalon felhúzott kabinszálloda síházként funkcionál, homlokzata cédrussal borított, így valóban be tud olvadni a természetbe. A hihetetlenül szép épület a minimalista építészet dán nagymestere, John Birger Grytdal nevéhez fűződik, aki folyamatosan arra törekszik, hogy időtlen és praktikus kialakítású megoldásokat biztosítson megrendelői számára.

Majamaja kabin, Finnország

Aprócska, csodálatos és nyugodt szálláshelyeket kínálnak a finn szigetcsoport legrejtettebb zugaiban található kabinházak, amelyek minimalista kialakítással és legmagasabb ökológiai normákkal rendelkeznek.

A Littow Architects egy egész falut képzelt el felhúzni ezzel a tiszta szerkezetű, rugalmas lakóteret biztosító megoldással, melyben zuhanyzó, konyha és toalett is megtalálható.

Az okosan beépített bútorok még tovább emelik a kabinházak funkcionalitását, a kifinomult fehér és szürke árnyalatokban pompázó belső terek pedig különleges kortárs hangulatot árasztanak. A hatalmas ablakok lehetővé teszik az utazók számára, hogy hosszan gyönyörködjenek az UNESCO Világörökségeként számon tartott Suomenlinna tengeri erődben.

The DW, USA

A seattle-i székhelyű gyártó, a Modern Shed volt az első, amely hordozható kabinházakat dobott piacra. A Dwelling On Wheels elnevezésű dizájnerház kompakt kis otthont biztosít tulajdonosának, miközben lehetővé teszi az utazás szabadságát.

A kabinház bárhol felállítható, a digitális nomádok ennél jobbat el sem tudnának képzelni arra, hogy saját lakásukban pihenve és dolgozva járják be a világot. A teljesen faburkolatú belső tér mellett számos intelligens funkcióval is rendelkezik, de beépített tárolók, napkollektorok, sőt, még egy fatüzelésű kályha is fokozza a kényelmet.

Space of Mind, Finnország

Három finn dizájnerstúdió közreműködéséből született meg a Space of Mind névre keresztelt kabinház, amely egyszerre lehet munkahely, jóga- vagy meditációs stúdió, de művészeti oktatásra vagy vendégszobaként is használható. Elhelyezhető a hátsó udvarban, vidéki környezetben, vagy akár a tetőn is. Az biztos, hogy ennek a kis háznak a falai között mindenki megtalálhatja a lelki békéjét.

A kabin a letisztult, minimalista, kortárs dizájn mintapéldánya, amely rendkívül tartós faanyagokból készült. A valamivel kevesebb mint tíz négyzetméteres építmény egyedi bútorokkal rendelkezik, amelyek a faszerkezetéhez kapcsolódnak.

Nemrég az előregyártott kabinokat készítő Jupe előrukkolt legújabb koncepciójával, az utazópoddal. Az apró, sátorszerű kabint bárhol fel lehet állítani, a napelemek gondoskodnak meleg vízről, hűtőről, világításról és wifiről. Ezt a moduláris faházat pedig a finn Studio Puisto tervezte. Egyrészt a koronavírus miatti otthonrekedtségre is válasz, de mégis sokkal jobb annál.

FOLYTASD EZZEL
Imádják a kínaiak ezt a szelfiző óriáspandaszobrot
Igazi adrenalinbomba lett ez a hihetetlenül látványos függőhíd
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom